Marti 18 Iunie 2024, Actualizat acum 169 zile 12:00 am

Managerul Spitalului din Rădăuţi ar putea fi amendat la propunerea Ministerului Sănătăţii după moartea tânărului de 19 ani

Dorin Tibeică, director Maternitatea Rădăuţi

Dorin Tibeică, director Maternitatea Rădăuţi

Managerul Spitalului din Rădăuţi ar putea fi amendat la propunerea Ministerului Sănătăţii după moartea tânărului de 19 ani care a fost consultat acolo. Şi asta în urma raportului întocmit de Corpul de control al ministrului Sănătăţii.

Potrivit acestuia, se propune sesizarea Comisiei de disciplină a Colegiului Medicilor din România pentru evaluarea şi conduita terapeutică stabilită la Spitalul Municipal Rădăuţi, cu privire la cazul lui Ilie Mutescu Ilie, în vârstă de 19 ani, decedat la domiciliul său din comuna Vicovu de Jos, din Suceava, pe 3 iulie.

Anchetă a Colegiului Medicilor în cazul tânărului care a murit acasă la o zi după ce a fost externat din spital. Mama sa este sfâşiată de durere

 

De asemenea, a fost propusă sancţionarea managerului spitalului, Dorin Tibeică, cu amendă contravenţională pentru nerespectarea condiţiilor minime privind organizarea şi dotarea centrului de primiri urgenţe (CPU) al unităţii sanitare. Potrivit raportului Corpului de control al ministrului Sănătăţii, CPU din Spitalul Municipal Rădăuţi trebuie dotat conform normelor legale în vigoare, cu: aparat fax la biroul de informare documentare, sistem de imobilizare a coloanei vertebrale pentru adulţi sau copii, sistem de perfuzie sub presiune, echipament de minitraheostomie, setul de materiale resuscitare de bază pentru nou-născuţi (balon, măşti faciale, laringoscop, sondele de intubaţie, căi orofaringiene, sonde de aspiraţie flexibile etc.), care conţine toate mărimile necesare, trusa pentru denudare venoasa şi sondele de intubatie endotraheală de toate mărimile pentru copii si pentru nou-născuţi din camera de resuscitare.

Un adolescent de 19 ani a murit fulgerător, după ce i s-a făcut rău în ziua în care a dat o probă la bac

 

Aceste dotări trebuie asigurate în 60 de zile lucrătoare de la primirea raportului de control, responsabil fiind managerul unităţii sanitare.

De asemenea, trebuie desemnat un medic coordonator al CPU până la angajarea unui medic pe această structură, în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea raportului de control, responsabil fiind comitetul director al spitalului.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*