Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Anchetă a Colegiului Medicilor în cazul tânărului care a murit acasă la o zi după ce a fost externat din spital. Mama sa este sfâşiată de durere

Colegiul Medicilor Suceava s-a autosesizat în cazul tânărului care a murit la o zi după ce medicii l-au trimis acasă. Ilie Muţescu a murit în braţele mamei sale, iar părinţii se gândesc acum că la mijloc a fost malpraxis întrucât  el a ajuns ca „urgenţă” la Spitalul din Rădăuţi şi după tratament a fost lăsat să plece acasă. Tânărul de 19 ani, Ilie Mutescu, nu era cunoscut cu probleme medicale. Absolvise anul trecut Liceul Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus.

“În timpul examenului de BAC a simţit o durere de stomac, a mers la toaletă după care a zis că şi-a revenit şi a intrat înapoi în sala de examen. La scurt timp l-a luat din nou durerea, a ieşit şi nu a mai intrat în sală, îl durea tot mai tare. Avea dureri în zona stomacului, dureri abdominale. A fost trimis la Rădăuţi să facă nişte analize. Am mers de urgenţă la Rădăuţi.

Au zis că trebuie să facă nişte analize şi un ecograf. Am mai stat puţin pentru că nu era nimeni la ecograf. După ce l-a făcut mi-au zis că este totul bine, că nu se vede nimic. L-au dus într-un salon şi i-au făcut o perfuzie. După 2 ore în care a stat cu perfuzia, Ilie acuza mari dureri de spate, se văita mereu. I-am  spus asistentei, însă mi-a zis că nu are nimic. Între timp a venit şi doctorul cu rezultatul analizelor. A spus că au ieşit bine, că are glicemia puţin ridicată, dar nu este nimic grav. Băiatul meu nu a avut niciodată probleme de sănătate. Părea mai plăpând, mai slăbuţ, dar nu avea probleme de sănătate, nu a avut niciodată.

Mi-a dat o reţetă cu două feluri de pastile, dar nu mi-a spus ce are, de ce suferă. I-a dat reţeta şi a spus să se ţină de tratament. După care ne-a zis că plecam acasă. Nu l-a mai durut stomacul, însă a început să aibă vărsături. Am mers de dimineaţă la medicul din sat să-i dea ceva pentru starea de rău. I-au trecut vărsăturile după care a mâncat, dar după două ore l-a luat din nou.

I s-a făcut rău dintr-o dată, i s-a luat vederea, a întins braţele spre mine, am încercat să-l duc afară să ia o gură de aer, dar nu am mai ajuns. S-a stins în braţele mele. Am încercat să-i acord primul ajutor, însă nu am mai avut ce să-i fac. Am chemat ambulanţa, dar când a ajuns, nu au avut ce-i face. În braţele mele a murit”, a declarat mama lui Ilie, pentru “Acces Direct”

După ce s-a petrecut tragicul eveniment,  Colegiul Medicilor s-a autosesizat. La o zi şi jumătate după aceea, tatăl a depus o plângere la Poliţie. Va începe o anchetă în acest caz, care va dura ceva pentru că trebuie să adunăm dovezi să vedem dacă a fost sau nu eroare medicală. Medicul va profesa în continuare şi dacă va fi găsit vinovat va primi sancţiunea aferentă. Totul trebuie dovedit cu acte, trebuie făcut un dosar care să conţină investigaţiile care s-au făcut, declaraţiile persoanelor implicate în acest caz. Vor fi chemaţi părinţii de către comisia de jurisdicţie a colegiului medicilor”, a declarat medicul Irina Badrajan, secretar al Colegiului Judeţean al Medicilor Suceava.

Un adolescent de 19 ani a murit fulgerător, după ce i s-a făcut rău în ziua în care a dat o probă la bac

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Managerul Spitalului din Rădăuţi ar putea fi amendat la propunerea Ministerului Sănătăţii după moartea tânărului de 19 ani | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*