Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Parada ecvestră suspendată la Rădăuţi

Cu ocazia Zilei Naționale a României spre a celebra împlinirea a 220 de ani de la înființarea primei herghelii la Rădăuți Centrul Cultural  Petre Ţuţea în parteneriat cu Direcția Silvică Suceava a organizat la 1 decembrie 2012 o parada ecvestră la care au participat cele mai reprezentative exemplare cabaline de SHAGYA ARABA produse de Herghelia Rădăuți reluînd tradiția întreruptă acum zeci de ani.parada ecvestra suceava

Deși a fost solicitat primarului Municipiului Rădăuţi avizul legal pentru desfășurarea ediției 2013 a acestei parade încă de anul trecut, până în noiembrie, acest an,  la Registratura Primăriei Municipiului Rădăuţi nu a fost înregistrat nici o adresă de răspuns la adresa oficial adresată primarului U.A.T. Rădăuţi CONTRAR Legii nr. 60/1991 (ART. 4., ART. 4.) fapt ce a condus la suspendarea desfășurării acestui eveniment la data propusă inițial spre a nu intra sub incidența legii – Legea nr. 60/91, cap.3, art.12, lit.a) și suporta rigorile legii aplicată cu foarte mare strictețe de Detașamentul de Jandarmi Rădăuți.

Din dorința de a răsplăti aprecierea de care s-a bucurat în rândul rădăuțenilor inițiativa de a reînvia această tradiție din secolul trecut, pierdută ca și multe alte tradiții rădăuțene, spre a readuce în atenția națională acest simbol puternic al Ținutului Rădăuților, Centrul Cultural  Petre Ţuţea asigură toată comunitatea rădăuțeană că acest proiect – deosebit de apreciat de rădăuțeni în 2012, va continua și se vor întreprinde toate demersurile legale pentru respectarea legii și a drepturilor cetățenești garantate de Constituția României și în U.A.T. Rădăuţi.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*