Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

O elevă de la Colegiul „Petru Rareș” a obținut premiul II la Olimpiada Internațională de Limba Franceză

O elevă a Colegiului Național „Petru Rareș” din municipiul Suceava, Teodora Juncu, a obținut premiul II la Olimpiada Internațională de Limba Franceză.

În cadrul programului activităților Biroului Regional al Francofoniei pentru Europa Centrală și Orientală (BRECO) al Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF), în colaborare cu Ministerele Educației din cele șase țări din regiune, în perioada 15-19 septembrie 2018, s-a desfășurat, în Macedonia, la Ohrid, cea de-a IV-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Limba Franceză.

Astfel, la Ohrid, s-au întrecut cei mai buni elevi la limba franceză, provenind din Albania, Armenia, Bulgaria, Macedonia, Moldova și România.

like facebook, suceava, news, stiriRomânia a fost reprezentată de un grup de 6 elevi (laureații olimpiadei de limba franceză – etapa națională 2018), grup din care a făcut parte și eleva Teodora Iuliana Juncu, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, aceasta fiind pregătită de doamnele profesoare Luminița Mocanu și Laurica Ciurari.

Eleva suceveancă a obținut Premiul al II-lea pentru proba orală pe echipe, nivel B2.

Prima ediție a Olimpiadei Internaționale de Limba Franceză a avut loc la Cluj-Napoca, România, în 2015.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*