Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Metode și tehnici de prevenire a abuzului de alcool, în cadrul unui seminar la DSP Suceava

La Direcţia de Sănătate Publică Suceava are loc în data de 26 iulie 2018 ora 10,00 seminarul “Metode şi tehnici de prevenire a abuzului de alcool”.

Organizat de Direcţia de Sănătate Publică Suceava în colaborare cu Asociaţia Addictless Suceava, reprezentată de psihoterapeutul Alina Ciupercovici, – preşedintele asociaţiei, seminarul se adresează asistenţilor medicali comunitari şi mediatorilor sanitari.

Vor fi abordate: consecinţele abuzului de alcool asupra consumatorilor; instrumente de screening cu întrebări şi teste standardizate: rolul asistentului medical comunitar în intervenţia scurtă în rândul pacienţilor.

Se estimează că aproximativ 25% din toată populaţia poate avea de-a lungul întregii vieţii o problemă dată de consumul de alcool. Pe de alta parte, astăzi este bine stabilit ca numai printr-o depistare precoce şi o intervenţie adecvată şi la timp se poate preveni dezvoltarea unui model patologic de consum de alcool care va duce în final la apariţia dependenţei şi la consecinţele somatice şi sociale ale acesteia.

Ce personal este indicat şi poate avea responsabilitatea detecţiei precoce şi intervenţiei scurte?

Asistenţii medicali comunitari sunt un eşalon al îngrijirilor de sănătate în comunităţile vulnerabile şi au o poziţie favorabilă de a identifica printre beneficiarii serviciilor de asistenţă medicală comunitară pe cei care au probleme date de consumul de alcool.

Lectorii acestui training sunt membrii Asociaţiei Addictless :

Loredana Bălan – formator, psihoterapeut şi psiholog clinician

Dana Macoveiciuc – formator, psihoterapeut şi psiholog clinician


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*