Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Atleta din Câmpulung, care la doar 19 ani a reuşit să câştige 94 de medalii: „Nu îmi plăcea deloc să alerg, mi se părea plictisitor”

Andreea Doroftei (19 ani) din Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, practică atletismul şi a obţinut în ultimii ani foarte multe medalii la competiţiile de juniori, dar şi la seniori. Anul trecut, Andreea a obţinut medalia de bronz la individual la Campionatul European de Alergare Montană, precum şi argint cu echipa. Cea mai mare reuşită a ei de până acum este aurul cu echipa la Campionatul Mondial, scrie Adevarul.

Andreea Doroftei iubeşte să alerge, deşi s-a apucat de atletism oarecum din întâmplare. Ulterior, cu antrenament şi cu multă seriozitate a ajuns să aibă rezultate demne de lăudat, adunând nu mai puţin de 94 de medalii.

„Am început atletismul în clasa a VIII-a, când eram la şcoala generală. A fost un concurs de alergat la Şcoala altfel şi pur şi simplu am alergat pentru prima dată atunci. Profesoara de educaţie fizică m-a întrebat dacă nu vreau să vin la atletism şi am zis de ce nu. După două luni de zile am avut un concurs la Suceava şi am alergat 1.500 de metri, clasându-mă pe locul III. Ea a insistat să mă ţin de antrenamente, însă toată vara am lipsit, deoarece nu îmi plăcea deloc să alerg, mi se părea plictisitor pentru mine. În decembrie m-am reapucat şi de atunci nu am mai avut o zi de pauză”, a povestit Andreea Doroftei.

Ulterior, tânăra atletă din Câmpulung Moldovenesc a început să participe la tot mai multe concursuri naţionale la care a avut rezultate notabile, progresul său fiind unul continuu de la an la an. Primul său concurs naţional la care a participat a avut loc în iarna anului 2014, unde nu a reuşit să câştige vreun premiu, însă la următoarea întrecere naţională a obţinut locul III la proba de 3.000 de metri.  Andreea Doroftei a fost convocată în lotul României de juniori I la Campionatul European şi la cel Balcanic, unde a obţinut locul II la individual şi primul loc cu echipa.

Citeste mai mult: adev.ro/pcfa7j


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*