Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Zeci de profesori suceveni au lipsit sau au ieșit din examen când au văzut subiectele, la examenul de definitivat

Un număr de 369 de candidați suceveni s-au înscris pentru proba scrisă a examenului de definitivat, care a avut loc miercuri. Dintre aceștia, 319 au dat lucrările. 30 au lipsit, iar 20 s-au retras când au văzut subiectele.

like facebook, suceava, news, stiriNota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie cel puțin 8 pentru promovarea examenului.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 24 iulie a.c. la centrele de examen şi pe site-l: definitivat.edu.ro. Contestaţiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat,  în zilele de 24 iulie, după afişarea rezultatelor, şi 25 iulie, până la ora 14:00.  Rezultatele finale se afişează la centrele de examen şi pe site-ul anterior menţionat în data de 27 iulie 2018.

Cadrele didactice promovate  dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant şi poate intra pe o rută  de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*