Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Conducerea județului încearcă să atragă investitori străini la Suceava prin învățământul dual. Flutur: Dorim să înființăm forumul de dezvoltare economică a județului Suceava

Conducerea județului Suceava încearcă să atragă investitori străini la Suceava prin învățământul dual. În acest sens, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a avut o întâlnire cu Georgeta Schild – coordonator compartiment Instruire continuă din cadrul Camerei de Comerț și Industrie Schwaben, Augsburg.

Flutur și-a manifestat intenția de a crea la Suceava mai multe clase de învățământ dual și profesional.

„Ce este important este că ei care îi învață pe ucenici sunt oameni care vin din producție de la firme, care au o atestare, dar care este simplă, procedura de atestare este simplă, trebuie să aibă și o pregătire minimă pedagogică, dar cel care te învață meserie întâi trebuie să o știe el, adică să nu vină cu teorie, ci să vină cu practică”, a spus Flutur.

Mediul de afaceri finanțează desfășurarea acestor activități ăn Scwaben, iar mediator este Camera de Comerț.

Președintele CJ a precizat că un agent din Câmpulung Moldovenesc a solicitat specializări în domeniul pielăriei, Filatura Gura Humorului dorește o clasă pentru filatori și la Suceava două firme au solicitat specializări pentru mecanici auto.

„Dorim să înființăm forumul de dezvoltare economică a județului Suceava și să abordăm cele mai sensibile probleme a mediului de afaceri. Una din ele este forța de muncă, mai exact lipsa forței de muncă și în special a forței de muncă calificată, instabilitatea forței de muncă, migrația ei din păcate, ce pârghii, ce facilități pot fi acordate de agenți, ce burse pot fi acordate de stat, ce facilități pot să acorde autoritățile locale ca la Suceava să vină mai mulți investitori să investească, să creeze locuri de muncă pentru oamenii de aici”, a precizat Flutur.


Loading...

loading...

2 Comentarii

  1. FANEL says:

    Unde să lucreze absolvenții de învățământ dual??Unde lucrează cei care termin școlile profesionale de 3 ani de când tot sunt absolvenți cu toate specializările posibile???Nicăieri!!!Locuri de muncă în județul Suceava sunt zero!!!!Termină sute sau mii de absolvenți de învățământ profesional-mecanic auto,ind.alimentara,ind.ușoară,prelucrarea lemnului,turism,agro-turism ..și oferte de muncă pentru absolvenți sunt zero!!!O mare gogoașă!!Un județ retardat,unde tinerii sunt fugăriți legal ,cu acte peste graniță!!Mizerabilii stau cu fundurile pe scaune în birouri dar realitatea este cruntă!!Tineri foarte bine pregătiți care nu au nicio șansă!!!

    Răspunde

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Conducerea județului încearcă să atragă investitori străini la Suceava prin învățământul dual. Flutur: Dorim să înființăm forumul de dezvoltare economică a județului Suceava | Moldova24

Lăsați un comentariu

*