Vineri 19 Octombrie 2018, Actualizat acum 291 zile 12:00 am

 

Francezii de la Lactalis închid o fabrică și îi mută activitatea la Suceava

Compania franceză Lactalis  închide începând cu luna ianuarie fabrica din Kogălniceanu, județul Constanța, iar activitatea va fi mutată în unitatea de producţie de la Albalact, in judetul Suceava.

Fabrica de la Kogălniceanu este cea pe care francezii la Lactalis au preluat-o odată cu grupul La Dorna în 2008, de la Jean Valvis. La momentul vânzării, grupul LaDorna era format din Dorna, Dorna Lactate şi Dorna Helas, companie de distribuţie înfiinţată în Grecia. Valvis şi-a clădit afacerea din industria lactatelor în jurul unor fabrici situate în zona Vatra Dornei, Târgu Neamţ, dar şi în judeţul Constanţa unde fabrica din Kogălniceanu produce în special brânză feta, scrie ZF.ro.

La trei ani după ce gigantul Lactalis a preluat afacerea cu lactate LaDorna de la fondatorul acesteia, Jean Valvis, francezii au luat decizia închiderii fabricii de brânzeturi de tip Cottage din Suceava, a 14 centre de colectare a laptelui din Suceava, Constanţa şi Tulcea şi a două depozite de produse alimentare. Doi ani mai târziu au mai fost închise două fabrici de prelucrarea laptelui.

Sursa: money.ro

Alertă de Salmonella! Două unități de prelucrare a laptelui din Suceava, verificate de DSP

loading...

Loading...

Lăsați un comentariu

*