Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Workshop & Hands-On și tratamentul minim invaziv în ischemia critică la piciorul diabetic, la Spitalul Județean

spitalul judetean de urgenta suceavaÎn perioada 15-17 noiembrie 2017 va fi organizat în incinta Spitalului Județean Sf. Ioan cel Nou Suceava cel de al IV lea workshop&hands-on pe tema piciorului diabetic și al tratamentului minim invaziv al acestuia sub denumirea: „Workshop & Hands-On și tratamentul minim invaziv în ischemia critică la piciorul diabetic”.

Acest eveniment este organizat de către Societatea de Neuropatie Diabetică, în colaborare cu Asociația de Podiatrie și în parteneriat cu Societatea de Neuroradiologie și Radiologie Intervențională din România, care și-au propus, o serie de inițiative menite să atragă atenția asupra complicațiilor diabetului zaharat, a riscurilor implicate de piciorul diabetic, dar și de orizonturile pe care le abordează radiologia intervențională în ceea ce privește tratamentul endovascular al acestei afecțiuni.

Secția de Diabet din cadrul Spitalului de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava partener al evenimentului, are în componența o echipă capabilă de o abordare multidisciplinară, dedicată îngrijirii picioarelor persoanelor cu diabet care este compusă din diabetolog, neurolog, nefrolog, chirurg vascular, chirurg generalist, ortoped, podiatru, radiolog intervenționist și asistenți medicali educatori.

Rezultatele clare ale tratamentului minim invaziv au determinat reducerea cu până la 50% a amputațiilor la nivelul Spitalului de Urgență Județean Suceava, creând premisele unui astfel de eveniment.

La acest eveniment internațional Workshop & Hands-On și tratamentul minim invaziv în ischemia critică la piciorul diabetic axat pe tratamentul minim invaziv sunt invitați participanți din țară și străinătate, personalități medicale, profesori și doctori care formează echipa multidisciplinară de tratament al piciorului diabetic. Pe durata seminarului vor fi prezentate și tratate cazuri ale pacienților cu aceasta afecțiune.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*