Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Venituri de peste 600.000 lei pentru Serviciul de metrologie, din jocuri de noroc

Serviciul Județean de metrologie Suceava adună jumătate din venituri de pe urma controlului tehnic al mijloacelor de jocuri de noroc.

Numai anul trecut, la bugetul SJML Suceava s-au adunat 608.286  de lei din jocuri de noroc, din totalul veniturilor de aproximativ 1,18 milioane de lei. Potrivit șefului Serviciului, Vasile Chirileasa, în 2016, Serviciul Judeţean de Metrologie Legală Suceava Suceava  a controlat, din punct de vedere metrologic, 5.972 de mijloace de măsurare, la care se adaugă etalonarea a 377 de asemenea mijloace, realizările băneşti din această sursă fiind de 244.435 de lei.

Încasările au provenit din activităţile de etalonări-verificări metrologice; autorizări-atestări pentru supraveghere metrologică; inspecţii şi testări inopinate; control prin măsurare la produselor preambalate, precum şi din activitatea de verificare tehnică a mijloacelor pentru jocuri de noroc.

Solicitările pentru servicii metrologice şi tehnice sunt de la operatori economici şi persoane fizice din domeniul tranzacţiilor comerciale, reparaţiilor auto, utilităţilor publice, jocurilor de noroc şi de divertisment.

Inspecţiile şi controalele la 16 operatori cu preambalate au adus un venit de 11.453 lei, iar din supravegherea prin testare a 239 de mijloace de măsurare s-a obținut 72.985 de lei.

Serviciul Judeţean de Metrologie Legală Suceava funcţionează în subordinea Direcţiei Regionale de Metrologie Legală(DRML) Bacău și are ca obiective asigurarea căilor de realizare a uniformităţii măsurărilor, a exactităţii şi compatibilităţii măsurărilor, cât şi a corelării măsurărilor cu etaloanele acceptate ca referinţă.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Venituri de peste 600.000 lei pentru Serviciul de metrologie, din jocuri de noroc | Moldova24

Lăsați un comentariu

*