Joi 09 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Autoritățile sucevene au predat cele 15 corturi pe care România le acordă pentru populația evacuată după explozia din Ucraina

România acordă Ucrainei, cu titlu gratuit, un ajutor umanitar în valoare de 80.000 de lei, constând în acordarea a 15 complete corturi pentru populaţia evacuată din zona afectată de explozia de la Balaklia. Transportul umanitar a ajuns, sâmbătă, la destinație.

Ajutorul, constând in 15 complete de corturi pentru populația evacuată din zona afectată de explozia de la Balaklia, a fost pus la dispoziție din rezervele de stat și transportate cu mijloacele auto din dotarea unităților teritoriale subordonate ANRSPS.

Bunurile, acordate cu titlu gratuit, au fost predate la punctul de frontiera comun, de către reprezentanții MAI, prin ANRSPS și IGSU.

Solicitarea țării vecine a fost preluată de IGSU, în calitate de punct național de contact cu organismele internaționale similare de profil și introdusă in circuitul legal de soluționare.

Aproximativ 20.000 de persoane au fost evacuate în urma exploziei puternice, urmată de un incendiu, produse în noaptea de 22 spre 23 martie, la depozitul de muniții de lângă orașul Balakleia – unul dintre cele mai mari din Ucraina – situat în estul țării, controlat de către Kiev.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Autoritățile sucevene au predat cele 15 corturi pe care România le acordă pentru populația evacuată după explozia din Ucraina | Moldova24

Lăsați un comentariu

*