Vineri 14 Iunie 2024, Actualizat acum 165 zile 12:00 am

ISJ Suceava a dispus o serie de măsuri după simularea la examenele naționale. Ce îi așteaptă pe elevii care au obținut sub 5

Simularea probelor examenelor naționale a fost monitorizată de către Inspectoratul Școlar Județean Suceava prin control tematic desfășurat pe parcursul a 2 săptămâni, începând cu prima zi de simulare, vizând atât aspecte legate de organizarea și desfășurarea probelor în școlile județului, cât și modul de evaluare a lucrărilor scrise și a rezultatelor obținute.

Din datele colectate prin fișe de monitorizare și din aspectele semnalate de către inspectorii școlari, comisiile județene pentru organizarea și desfășurarea examenelor naționale au identificat puncte tari și disfuncții din școli, pe baza cărora au fost elaborate planuri remediale, cu măsuri concrete, cu aplicabilitate la nivelul județului, susțin reprezentanții ISJ Suceava.

Planul remedial elaborat de către ISJ Suceava cuprinde printre altele: analiza în cadrul Consiliilor profesorale din școli a rezultatelor la simularea examenelor naționale; informarea părinților cu privire la progresul /regresul elevilor; discuţii individuale cu cei ai căror copii au note sub 5 şi colaborarea cu aceştia pentru a determina o schimbare de atitudine faţă de responsabilităţile ce decurg pentru pregătirea examenelor naționale, organizarea unor dezbateri de către profesorii diriginți, la nivelul claselor, cu participarea profesorilor la disciplinele de examen, în scopul stabilirii unor criterii individualizate pentru acoperirea lacunelor; tratarea diferențiată a elevilor (aprofundarea acelor puncte slabe la care elevii au făcut dovada slabei pregătiri și consolidarea cunoștințelor elevilor performanți, ierarhizarea şi diferenţierea sarcinilor didactice, realizarea de fișe de lucru individual cu diferite grade de dificultate, etc,). respectarea programului de pregătire suplimentară şi diferenţiată a elevilor; activităţi de monitorizare a frecvenţei elevilor atât la orele de curs, cât şi la orele de pregătire suplimentară; aplicarea unor evaluări sumative având ca suport modele de teste elaborate de CNEE pentru examene naționale; recomandarea susținerii tezelor semestriale cu subiect unic la nivel de unitate școlară pentru elevii din clasele ce vor susține examene naționale.

Inspecția școlară va rămâne orientată pe activități de îndrumare și control la nivelul disciplinelor de examen în cadrul controalelor generale și de specialitate.

Analiza modului în care s-a desfășurat simularea examenelor naționale va fi abordată și dezbătută în întâlniri de lucru cu directorii școlilor.

 


Loading...

loading...

2 Comentarii

  1. gigel says:

    Singura școală din județ care nu vrea să facă pregătire cu elevii de clasa VIII-a ESTE ȘCOALA GIMNAZIALĂ CU CLASELE I-VIII NUMĂRUL 3 SUCEAVA.!!!!!Cu acordul directoarei nicio pregătire la LIMBA ROMÂNĂ și NICI LA MATEMATICĂ.!!!Se doresc note mari și reușite la Examen doar pe baza pregătirilor particulare ale părinților ,că nici la clasă orele nu s-au desfășurat prea corect!Cum explică domnul Inspector General această atitudine ????

    Răspunde

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. ISJ Suceava a dispus o serie de măsuri după simularea la examenele naționale. Ce îi așteaptă pe elevii care au obținut sub 5 | Moldova24

Lăsați un comentariu

*