Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Spațiile din Centrul Economic Bucovina, scoase din nou la licitație, pentru închiriere. Vezi prețul!

Spațiile din Centrul Economic Bucovina sunt scoase din nou la licitație, pentru închiriere, de Consiliul Județean Suceava. Este vorba despre pavilioane cu destinație de producție sau servicii și spații cu destinație de birou/ sediu comercial în cadrul Incubatorului de Afaceri.

Licitația va avea loc pe 31 martie, la ora 12.00, iar prețul de pornire al licitației este de 9.08 lei/mp/lună pentru spațiile cu destinația birouri/ sedii sociale din cadrul Incubatorului de Afaceri și 5,19 lei/mp/lună pentru spațiile cu destinația de producție.

Centrul economic „Bucovina” a fost construit printr-un proiect PHARE, fiind amplasat, în preajma Aeroportului „Ştefan cel Mare”, pe 77.885 de metri pătraţi, şi având în componenţă un pavilion expoziţional, un incubator de afaceri, 8 hale industriale şi spaţii de parcare de aproape 14.000 de metri pătraţi. Spaţiile oferite înspre închiriere nu fac parte din cele transmise de Consiliul Judeţean în administrarea Regiei Autonome Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava.

Lucrările au demarat la începutul anului 2004, când preşedinte al Consiliului Judeţean fiind social democratul Gavril Mîrza. Investiţia în valoare de circa 5 milioane euro, a fost finanţată în proporţie de 62,58% din fonduri Phare, Guvernul României contribuind cu 24,32%. Participarea Consiliului Judeţean s-a ridicat la aproape 655 de mii de euro, reprezentând 13,1% din costul eligibil. Centrul economic „Bucovina” a fost inaugurat pe 10 noiembrie 2006, iar pe 5 februarie 2007, între Consiliul Judeţean şi Ministerul Integrării Europene s-a semnat un protocol de predare-primire a obiectivului, prin care executivul judeţean a preluat în exploatare respectiva infrastructură.

În iulie 2009, la un an după preluarea conducerii Consiliul Judeţean, la primul său mandat, Gheorghe Flutur declara că, pe fondul crizei economico-financiare, amenajările de lângă Aeroportul „Ştefan cel Mare” nu mai aduceau beneficii.

În 2008, cele 8 pavilioane ale acestuia, 5 erau închiriate unor agenţi economici care desfăşurau activităţi
de producţie şi servicii. În ceea ce priveşte Incubatorul de afaceri, din totalul de 523 de metri pătraţi de spaţii pentru birouri, 213 metri pătraţi au fost luaţi cu chirie în vederea desfăşurării de activităţi administrative, de consultanţă juridică sau financiară.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*