Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

CJ Suceava reduce numărul târgurilor de turism la care participă Suceava

Administrația județului Suceava a redus numărul participării Sucevei la Târgurile de Turism pe motiv că nu se știe câți bani va avea la buget. La ședința de Consiliu Județean, care a avut loc marți, au participat, pe lângă angajații Serviciului de Turism din cadrul CJ și vicepreședintele Gheorghe Niță, cel care are în atribuții domeniul turismului, administratorul Irina Vasilciuc și vicepreședintele administrației județene, Viorel Seredenciuc, dar și consilierii șefului administrației județene.

Astfel, Consiliul Județean va reprezenta Suceava la Târgurile de Turism de la București, Budapesta, Polonia, Cluj Napoca și Milano.

Deși în prima parte a acestui an,au loc trei mari târguri de turism, cum ar fi cele din Viena, Stuttgard și Berlin, administrația județeană nu a fost de acord cu această participare. Mai mult, dacă s-ar fi intenționat ca județul să fie prezent la cele trei manifestări de amploare, deliberativul județean ar fi trebuit să aprobe în acest sens proiecte de hotărâre încă din luna decembrie a anului trecut, fapt ce nu s-a întâmplat.

Anul trecut, deși, deliberativul județean avea trei manifestări de turism bugetate între care și Târgul de Turism de la Constanța, la care Bucovina ar fi trebuit reprezentată, Consiliul Județean Suceava nu decis să nu mai participe. În cadrul reuniunii de marți, șeful administrației județene a justificat neparticiparea la aceste ample manifestări ale turismului prin faptul că, potrivit Guvernului, trebuie făcută majorarea salariilor personalului din administrația publică județeană cu 20 la sută. Mai mult, și angajații Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean, va avea salariile majorate cu 50 la sută, potrivit deciziei Guvernului.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*