Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Cinci copii care au fugit de acasă, în ultimele două zile, găsiți de polițiști

Cinci copii, care au fugit de acasă, au fost găsiți, în ultimele două zile, de poliţişti. Luni seară, poliţiştii Poliției Orașului Dolhasca aflaţi în patrulare în proximitatea pădurii din satul Siliștea Nouă, într-o zonă izolată, unde încă există cantități mari de zăpadă, au observat doi minori străini de localitate.
În urma verificărilor au fost identificați doi minori, ambii de 11 ani fugiți dintr-un centru de ocrotire, în jurul orelor 15.00. Unul dintre minori a fost predat mamei, care se afla şi ea în zonă, iar celălalt fost predat la Centrul Școlar pt. Educație Incluzivă din Suceava.

Marți, o bătrână de 92 de ani, din municipiul Suceava,  a anunțat polițiștii din Burdujeni despre faptul că în cursul zilei, la ora 11.00, nepotul ei, de 11 ani, din comuna Stăuceni, județul Botoșani, a plecat de la şcoala generală din municipiul Suceava la care învaţă și nu mai ştie nimic de el. În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că minorul este crescut de bunicii din partea tatălui din anul 2005 de când părinţii lui s-au despărţit. Acesta este elev în clasa a V-a şi a avut mai multe plecări voluntare de la domiciliu. În dimineaţa zilei de 16.01.2017 s-a prezentat la cursuri şi în jurul orei 11,00 a părăsit şcoala împreună cu alţi doi minori de 10 ani, respectiv de 8 ani, ambii din comuna Hânțești, elevi ai aceleiaşi unităţi de învăţământ, cu care a mai plecat voluntar de la domiciliu de mai multe ori, fiind depistaţi pe raza municipiilor Suceava, Paşcani şi Bacău unde s-au deplasat cu trenul. Cei doi fraţi minori locuiesc împreună cu părinţii, fără forme legale în municipiul Suceava.

Au fost constituite mai multe echipe de căutare, minorii au fost identificați în proximitatea Gării Burdujeni după aproximativ 3 ore.

Minorii au fost instituționalizați la Centrul de Urgențe de Primire a Minorului Suceava, unde au fost predați asistentului medical de serviciu.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*