Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Primarul Ion Lungu susține că facturile neplătite blochează investițiile sucevene

lungu2Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, susține că facturile neplătite blochează investiţiile sucevene, iar organizarea licitaţiilor este condiţionată de achitarea debitelor restante. Edilul susține că datoriile Primăriei însumează 20 de milioane de lei, iar acestea nu au fost onorate şi din cauza realizării nesatisfăcătoare a veniturilor planificate pentru această perioadă a anului.

Primăria încă nu încasează cât trebuie, de aceea avem restanţe de vreo 20 de milioane de lei, facturi neplătite. Ca să putem demara celelalte proceduri, trebuie să achităm facturile restante”, a spus Lungu.

Investiţiile au fost prinse în bugetul de venituri şi cheltuieli recent aprobat, printre priorităţi fiind demararea procedurilor pentru construirea, cu un credit de 5 de milioane de euro, a Sălii polivalente şi înfiinţarea rutei ocolitoare a Zonei comerciale Burdujeni, cu cheltuieli de 2 milioane de euro. În perioada imediat următoare sunt programate licitaţiile pentru amenajarea Zonei de agrement „Tătăraşi” şi a celei pentru reabilitarea cu fonduri elveţiene a sistemului de iluminat public din reşedinţa de judeţ.

like-facebookÎn cauză sunt, de asemenea, lucrările etapei a doua de modernizare a Zonei centrale a municipiului, precum şi licitaţia de asfaltare a 4 străzi de pământ din cartierele Iţcani şi Zamca, din Burdujeni-sat şi centrul Sucevei. În vederea derulării în condiţii optime a licitaţiilor, Lungu s-a declarat mulțumit de trecerea de Senat a proiectului noii legi a achiziţiilor publice, actul normativ dând întâietate ofertei tehnico-economice şi nu preţului cel mai mic, aşa cum se întâmplă la această dată, conform prevederilor în vigoare.

Înţeleg că se pot scurta şi termenele de licitaţie, aşteptăm se vedem despre ce este vorba şi sperăm să fie un lucru bun”, a mai spus primarul Sucevei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*