Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Managerii mai multor instituții de cultură din Suceava, evaluați de Consiliul Județean

radulescu cjConsiliului Județean evaluează managerii mai multor instituții de cultură din Suceava, printre care Centrul Cultural „Bucovina”, Muzeul Bucovinei și Biblioteca „I.G.Sbiera”.  Chiar dacă au încheiate contracte de management pe o perioadă de patru ani, începând cu anul 2014, Consiliul Județean a decis să treacă la evaluarea mangerilor instituțiilor de cultură subordonate.

În expunerea de motive din proiectul de hotărâre nu este specificat care sunt actele normative care stau la baza evaluării acestor manageri, dar vicepreședintele Consiliului Județean Alexandru Rădulescu susține că „pe durata contractului de management, autoritatea publică județeană verifică modul în care sunt realizate obligațiile asumate prin contractul de management, în raport cu resursele financiare alocate, în cadrul evaluărilor anuale, respectiv a evaluării finale, a managementului”.

like-facebook„Având în vedere legislația invocată în prezentul proiect de hotărâre, în vederea evaluării anuale a managementului pentru instituții de cultură subordonate Consiliului Județean Suceava, la nivelul autorității se constituie o comisie de evaluare, o comisie de soluționare a contestațiilor și un secretariat al acestor comisii, pentru fiecare instituți publică de cultură în parte”, arată Rădulescu.

Desemnarea specialiștilor se face de către Consiliul Județean, ținând cont de domeniile de activitate prevăzute în legile speciale care reglementează activitatea specifică a fiecărei instituții pentru care se organizează evaluarea. Astfel, specialiștii în domeniul de activitate al instituției publice de cultură vor fi reprezentați ai unor instituții de cultură similare din alte județe,d e preferință limitrofe,dacă este posibil, pentru facilitarea deplasării la locul desfășurăiri evaluării.

Comisiile de soluționare a contestațiilor sunt alcătuite din conducătorii compartimentelor din care sunt desemnați reprezentanții secretariatelor, întrucât contestațiile se pot formula doar asupra modului de respectare a producerii privind organizarea și desfășurarea evaluării.

Amintim că vineri, pe ordinea de zi a aleșilor județului, unul din cele 26 de proiecte de hotărâre se referă la constituirea Comisiilor de evaluare și a Comisiilor de soluționare a contestațiilor, precum și secretariatelor acestora, în vederea evaluării managementui instituțiilor publice de cultură subordonate Consiliului Județean,pentru anul 2015. Tot pe ordinea de zi a deliberativului județean un alt proiect supus aproborăă se referă la Regulamentul de organizare și desfășurare a evaluării managementului instituțiilor publice de cultură subordonate Consiliului Județean Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*