Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Liberalii vor ca, la viitoarele alegeri, 30% din persoanele de pe listele electorale să fie femei

culipei femei liberale (2)Președintele organizației județene de femei a PNL Suceava, Laura Cătălina Culipei, a declarat că liberalii susțin ca, la viitoarele alegeri, 30 la sută din persoanele aflate pe listele electorale să fie femei.

Domnia sa a amintit că acesta a fost unul din subiectele aflate pe ordinea de zi la ședința Biroului Permanent al OJF ce s-a desfășurat duminică, la Iași, dar și la dezbaterea regională din data de 23 ianuarie, cu tema „reprezentarea de gen în politică”, ce a avut loc tot în capitala Moldovei.

culipei femei liberale (1)Potrivit liderului liberal al femeilor de la Suceava, co-președintele PNL Vasile Blaga a dat asigurări că în Partidul Național Liberal va fi o reprezentare corectă a femeilor pe listele electorale, de minim 30% chiar dacă nu va fi votată până atunci Legea reprezentării de gen în politică.

„Aceasta ar da dovadă de maturitate și solidaritate pentru reprezentanții clasei politice. A fost discutat și la București la Conferința Reprezentarea de gen în politică-provocări și soluții  faptul că femeile trebuie să fie reprezentate pe listele electorale de cel puțin 30 la sută, întâlnirile din cele trei zile din Capitală și de la Iași fiind benefice pentru femei. Acest lucru ne onorează și ne mobilizează și putem demonstra că suntem o forță și nu putem fi neglijate în partid. Noi, femeile, ne-am propus ca din cota despre care se spune de 30 la sută să ne regăsim pe listele de consilieri locali, județeni și de ce nu, la conducerea primăriilor, dar și la alegerile generale”, a spus Laura Cătălina Culipei, care a mai precizat că pe liste se vor mai regăsi și membri noi de partid.culipei femei liberale (3)

Trebuie amintit că la dezbaterile politice care au avut loc la Palatul Parlamentului, OFL Suceava a fost reprezentată de Cătălina Culipei în timp ce la Iași, delegația a fost mai numeroasă. Alături de copreședintele Cătălina Culipei sl Olguța Popa s-au mai aflat Dorina Spinosu, Cristina Flutur, Cornelia Luca, Mariana Amarie , Danzica Haidău, Carmina Duciuc , Nicoleta Botezatu, Mara Toma , Diana Bucatar.

femei liberaleSăptămana s-a încheiat cu ședinta BPN OFL de duminică, de la Iași, după care delegația a participat la festivitățile prilejuite de ziua unirii. La întâlnirile PNL au mai participat de lângă delegații ale organizațiilor de femei din țară, co-președintele PNL, Alina Gorghiu, copreședinții OFL, Cristia Trăilă și Lucia Varga.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*