Marti 07 Mai 2024, Actualizat acum 127 zile 12:00 am

Un sucevean, în topul celor mai tari horticultori din România

Foto:targulmarului.wordpress.com

Foto:targulmarului.wordpress.com

Un sucevean se află în topul celor mai buni horticultori din România. Performanțele sale din acest sector de activitate l-au clasat în top 42 cei mai buni horticultori.

Este vorba despre Pavel Onea, de la SC Mărul Argintiu SRL Fălticeni. Clasamentul celor mai mari horticultori a fost realizat în funcție de producțiile înregistrate în campania 2014-2015.

Inginerul Pavel Onea se ocupă de pomicultură de 15 ani, este unul dintre cei mai mari pomicultori din partea de Nord a Moldovei și deține aproximativ 50 de hectare cultivate cu meri în zona Fălticeni.

like-facebookPavel Onea a făcut investiții de 7.000 de euro pentru sistem de irigații. Suceveanul a pornit afacerea în domeniul acesta alături de frații săi, Petru și Ciprian Onea, în urmă cu 16 ani. Au început cu o suprafață de trei hectare și în prezent dețin 50 de hectare. Au construit sau au modernizat depozite pentru păstrarea în condiții optime a fructelor, investind ulterior și într-o linie de producție a sucului de mere. Instalația, care a costat peste 100.000 de euro, a fost cumpărată din Germania.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*