Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Consiliul Local din Liteni a alocat bani pentru betonarea drumului Liteni- Siliştea şi Liteni- Rotunda

drum liteniO parte din locuitorii orașului Liteni  vor putea circula  pe un drum betonat cu ciment, drum care nu a mai văzut asfalt  sau beton până acum. Consiliul Local a aprobat alocarea  sumei de 26 de miliarde de lei vechi pentru betonarea DC 4 Liteni-Siliștea și DC 6 Liteni-Rotunda, ambele artere de circulație  însumând o lungime de 3,5 km.
Potrivit primarului Tomiță Onisii,  lucrările sunt efectuate de SC Con Bucovina Suceava,  iar drumul construit din beton are o garantie de 20 de ani.
drum liteni2De obicei, un drum de beton poate costa cu 15% mai mult față  de unul de asfalt, iar perioada de execuție este mai mare întrucât trebuie circa 30 de  zile pentru ca drumul   betonat să se usuce, timp în care pe el nu se circulă.
„Se lucrează pe un singur fir pentru ca localnicii să poată circula pe celălalt, este o zonă în interiorul localității și trebuie să  nu le întrerupem circulația pe acest tronson. Pe lângă 3,5 km de drum betona, jumătate trebuie să aibă și șanțuri betonate,deci lucrarea este amplă”, ne-a spus edilul orașului.
Dincolo de lucrările de infrastructură, autoritățile locale au încă de  doi ani un parc realizat din bani proveniți de la Fondul de mediu, care a fost înfrumusețat cu lebede grațioase, ursuleți, uli  în miniatură. Edilul spune că în primăvara aceasta au fost plantați arbuști oramentali pentru  împrejmuirea parcului, dar și în oraș. 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*