Duminică 12 Mai 2024, Actualizat acum 132 zile 12:00 am

FOTO! Angajat de la Protecţia Copilului, în greva foamei. Vezi motivul!

greva dgaspcUn angajat al Direcției Generale  de Asistență Socială și  Protecție a Copilului (DGASPC) Suceava a intrat, de marţi dimineață, în greva foamei. El este nemulțumit de faptul că nu își poate îndeplini atribuțiile din fișa postului. Florin Cătălin Brânzac, în vârstă de 41 de ani, lucrează ca psiholog practicant la Centrul de Recuperare pentru copiii cu dizabilități și susține că i-a fost restrânsă activitatea deși este specializat în domeniu.
like-facebookEl spune că a recurs la această extremă formă de protest pe termen nelimitat pentru umilința și nedreptățile  la care este supus de către conducerea centrului. Bărbatul afirmă că  pentru desfășurarea terapiei cu copiii pe proiectul Helpautism sunt aduse alte persoane care sunt plătite cu bani în plus deși  sunt în timpul programului, dar în acelaşi timp sunt remunerate de o asociație cu o sumă consistentă pe lângă leafa de la Direcția Generală  de Asistență Socială și  Protecție a Copilului Suceava.
greva dgaspc1Am întrebat-o pe șefa Centrului, doamna  Sabine Bordeian, de ce sunt aduse alte persoane și plătite de două ori, domnia sa mi-a răspuns că ele sunt învoite de la locul de muncă unde sunt angajate și astfel pot lucra și în altă parte. Numai că nu pot să facă acest lucru în fiecare zi și câteva ore.  Deși ar fi normal să știu cât mai multe despre copii, nu  am acces la dosarele lor, acestea fiind ținute sub cheie în biroul doamnei Sabine, iar atunci când le cer,  mi se spune că la ce m-ar ajuta. Mi se pare o bătaie de joc la adresa copiilor. Bănuiesc că se triază copiii, care să fie pe tratați pe centru și care pe asociație.Vreau să amintesc că acești copii tratați pe asociație de către 4-5 terapeute   sunt tratați contra cost, iar femeile iau bani la sfârșitul lunii, fiind plătite după numărul de copii și numărul de orelor. Deci, ca să înțelegeți, iau bani de două ori, odată iau salariu de la Direcție și mai încă odată bani de la asociație. Terapeutele  vin și  lucrează copiii cu elemente autiste sau cu întârziere limbaj și mentală  și nu merg să lucreze cu cei care au probleme foarte mari care fie pot fi recuperați în 3-5 ani, fie nu se știe vreodată dacă își vor reveni la normal. Iar de aici mai încaseză un spor”, spune Brânzac Florin Cătălin. greva dgaspc2
Și cum se pare că la Direcția   Generală  de Asistență Socială și  Protecție a Copilului Suceava, unitate subordonată a Consiliului Județean, au fost încadrate noi persoane, lui Brânzac Cătălin i s-a spus de  către conducerea Centrului că „degeaba ai școală dacă nu te pricepi”,  deși domnia sa a adunat câteva caracterizări vizavi de munca depusă de la părinții unor copii.
Mai mult,Sabina Maria Bordeian l-a avertizat pe psiholog că îl va propune spre transfer la o altă unitate.
De cealaltă parte, conducerea Direcției, prin directorul adjunct Margareta Isăilă, susține că la registratura instituției a fost înregistrată o sesizare din partea lui Brânzac Cătălin, dar că nu a apucat să  se informeze  și să-i dea vreun răspuns.
„Urmează să o analizăm și să verificăm cele semnalate, urmând să procedăm în consecință”, ne-a spus Margareta Isăilă.

Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Angajat de la Protecţia Copilului, în greva foamei. Vezi motivul! | MoldovaNews.ro
  2. Psihologul de la Protecţia Copilului a renunţat la greva foamei | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*