Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

FOTO Panică într-un bloc din Suceava! Toţi locatarii au fost evacuaţi. Vezi ce s-a întâmplat!

panica pompieri (15)Locatarii unui bloc cu patru etaje situat pe  strada Putna din cartierul Burdujeni-Suceava au fost, sâmbătă, la orele amiezii, evacuați după ce de la subsolul imobilului un fum negru și dens a cuprins interiorul scării iar mirosul ajunsese  și în apartamente.Unul dintre chiriași a sunat la 112 și a solicitat intervenția pompierilor militari. Imobilul cu pricina avea încă de la connstrucție la subsolul adăposturi pentru protejarea populației  însă Primăria prin Serviciul de Protecție Civilăa cedat o parte unor chiriași care au folosit-o după bunul plac.
Potrivit  locatarilor, panica a  fost foarte  mare mai ales că era zi de sâmbăta și  mai toată lumea era acasă inclusiv, copii, și exista pericol de intoxicare . Imediat la fața locului a sosit o autospecială de intervenție de la Detașamentul de Pompieri Suceava care a luat măsuri de evacuare a locatarilor  și s-a intervenit cu spumă.  Dată fiind situația depanică creată la fața locului au venit echipaje ale Poliției și Jandarmeriei dar și a Serviciului de Protecției Civile.
 B.V. chiriașul care a provocat sinistrul  ar putea fi acuzat de provocare de incendiu. Boxa a fost transformată într-un atelier mecanic în toată regula .Tot la începutul săptămânii viitoare Serviciul Protecției Civile din cadrul Primăriei Suceava va efectua verificări la subsolul blocului inclusiv la cel care deține boxa cu pricina întrucât acesta a făcut improvizații de la subsolul conductelor care trec prin incintă. Chiriașul cu pricina ca și alți locatari au făcut modificări solide la boxe deși nu aveua voie să facă.
Maiorul Gheorghe  Gagiu  de la Centru Operațional al ISU Suceava a declarat că imediat au fost evacuați locatarii in mod special cei care se aflau pe scara blocului. ,,  Un locatar a încercat să scoată cupru de pe conductori electrici  prin aprinderea lor, într-o boxă de la subsolul blocului. Fumul a creat panică în rândul chiriașilor. Acesta va fi sancționat potrivit legislației în vigoare de către ISU .Luni va fi chemat la sediul Inspectoratului pentru situații de Urgență,, a mai spus Gagiu. Paralel, el se va alege cu dosar penal din partea Poliției municipiului Suceava. 
Improvizații la instalație și boxele modificate
like-facebookTrebuie precizat că blocul cu pricina avea la  subsol adăposturi, însă Serviciul Protecției Civile a cedat câteva locatarilor pentru a le transforma în boxe cu condiția să nu facă modificări. 
Șeful Serviciului de Protecție  Civilă din cadrul Primăriei Suceava, Gheorghe Cuseac a spus că a observat că locatarii care dețin boxe au făcut structuri solide,au făcut improvizații la instalații iar luni va face un control amănunțit împreună cu cei de la Compartimentul Inspecție de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.
Noi am cedat o parte din adăpost dat fiind faptul că suprafața deținută de  către noi era suficientă pentru numărul de locatari însă nu aveau voi să facă ziduri sau să facă improvizații. Noi vom lua măsuri din acest punct de vedere”,  a spus Cusec.
O parte din  locatarii din blocul cu pricina   sunt nemulțumiți de faptul că vecinul lor s-a făcut proprietar pe boxe și  îi ignoră.
„Mergeam în oraș cu treabă și am fost sunat de copii să mă întorc acasă pentru că e fum în bloc de la subsol. M-am întors pentru că îmi era teamă mai ales că cei mici erau acasă. Să fie luat la întrebări de către poliție. Nu se poate așa ceva. Să pună în pericol tot blocul. Cred că nueste conștient de ce face”, ne-a spus un locatar.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Panică într-un bloc din Suceava! Toţi locatarii au fost evacuaţi | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*