Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

IPS Pimen va sluji la Biserica Sfântul Nicolae din Pojorâta, care sărbătorește 115 ani de la înființare

biserica_pojorataBiserica Sfântul Nicolae din Pojorâta sărbătorește 115 ani de la înființare. Duminică, lăcașul de cult marchează această împlinire a peste un secol de activitate cu o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoți în frunte cu IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. Între invitați se numără și liderul liberal, Gheorghe Flutur, dar sunt așteptaț și alți politicieni dată fiind campania electorală începută deja.

like-facebookLocalitatea Pojorâta se mândreşte cu un asemenea edificiu bisericesc unic, Biserica Ortodoxă Sf. Nicolae cu şapte turnuri ce a fost ridicată în anul 1901, fiind unicată arhitectonic în cadrul bisericilor săteşti din Bucovina.

Deşi nu este înscrisă în Lista monumentelor din judeţul Suceava, reprezintă o raritate în România şi în Europa, datorită celor 7 turnuri (există doar 4 astfel de biserici în Europa). Păstrate şi restaurate cu grijă de istorici şi artişti, aceste adevărate vestigii, în ciuda nenumăratelor cotropiri şi distrugeri, sunt până astăzi locuri de reculegere şi meditaţie. Frumuseţea lor este unică din punct de vedere arhitectonic şi a materialelor folosite, unele din ele fiind adevărate minuni ale ingeniozităţii şi simţului artistic.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*