Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

Individul care a atacat cu un topor un pădurar, trimis în judecată

judecataProcurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Antochi, cercetat în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj.

Potrivit rechizitoriului trimis în fața instanței, persoana vătămată G.G. este angajat ca pădurar în cadrul Direcţiei Silvice Suceava, Ocolul Silvic Mălini, având în gestiune Cantonul Silvic situat pe teritoriul comunei Slatina, judeţ Suceava.

like-facebookÎn ziua de 12 noiembrie 2015, în jurul orei 16:00 persoana vătămată G.G. s-a deplasat cu maşina proprietate personală, autoutilitara marca VW Transporter spre cantonul silvic pentru a efectua un control. Acesta a parcat autoutilitara pe drumul forestier Pietroasa, iar de acolo a pornit pe jos prin pădure. El  a surprins în pădure două persoane, respectiv pe inculpatul Antochi Gheorghe şi pe numitul V.R., care încărcaseră în căruţele lor arborii tăiaţi ilegal.  G.G. le-a cerut acestora să prezinte autorizaţia pentru exploatare masă lemnoasă.

Din cercetări a rezultat că Antochi Gheorghe s-a deplasat spre persoana vătămată rugându-l să nu întocmească actele legale de sancţionare deoarece are nevoie de lemn pentru a-şi încălzi locuinţa. Deoarece G.G. a refuzat să accepte o astfel de propunere, Antochi Gheorghe a proferat insulte şi ameninţări la adresa pădurarului după care a încercat să-l lovească cu toporul aflat asupra sa – mai precis inculpatul a ridicat toporul deasupra capului său, a încercat să-i aplice victimei o lovitură în plan orizontal (de sus în jos), vizând capul victimei, dar persoana vătămată a ridicat braţul drept deasupra capului recepţionând astfel lovitura în mână.

Imediat după această lovitură inculpatul şi martorul au fugit în pădure în timp ce persoana vătămată a părăsit locul incidentului şi s-a deplasat spre locul unde parcase anterior maşina.

În acelaşi interval de timp, inculpatul Antochi Gheorghe şi V.R. au revenit spre locul unde se aflau căruţele lor, au descărcat din acestea lemnul tăiat în mod ilegal după care au părăsit zona incidentului fiecare în căruţa sa. Întrucât singura cale de întoarcere spre localitatea de domiciliu era zona unde se afla parcată maşina persoanei vătămate, cele două persoane au trecut în viteză prin locul respectiv, iar în momentul în care inculpatul a trecut cu căruţa pe lângă autoutilitară, a aruncat toporul în bena autoutilitarei, deteriorând în acest mod caroseria.

Conform certificatului medico-legal eliberat de S.M.L. Suceava, persoana vătămată a prezentat contuzii cu echimoze şi entorsă carpiană mâna dreaptă produse prin loviri cu corpuri sau mijloace contondente şi răsucire, leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 10-12 zile de îngrijiri medicale.

Pe 12 noiembrie 2015, într-un loc public situat pe raza comunei Slatina, Antochi a exercitat acte de violenţă de intensitate ridicată, cu un corp contondent dur, spre zone vitale, asupra persoanei vătămate G. G. (funcţionar public aflat în exercitarea atribuţiunilor de serviciu), urmărind suprimarea vieţii acestei persoane, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de ultraj în varianta tentativei la omor.

La aceeași dată, într-un loc public situat pe raza comunei Slatina, a deteriorat autoturismul persoanei vătămate G.G. (funcţionar public aflat în exercitarea atribuţiunilor de serviciu), în scop de intimidare şi de răzbunare în legătură cu exercitarea atribuţiunilor de serviciu ale acesteia, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de ultraj în varianta distrugerii.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. A atacat un pădurar cu toporul, iar acum și-a primit pedeapsa. Ce au decis judecătorii | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*