Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

A comis-o, dar are tupeu. Senatorul Ovidiu Donțu vrea să depună plângere împotriva celor care au contestat listele PSD

dontuSenatorul PSD, Ovidiu Donţu, cel care s-a ocupat efectiv de semnăturile de pe listele PSD, unde s-au găsit grave erori, susține  că organizația municipală pe care o conduce va face plângere penală celor doi suceveni -Mircea Blându şi Vasile Cioban, care au formulat contestații la Judecătoria Suceava împotriva candidaturii lui Tiberu Brădățan și listei de candidați a social democraților depuse la Biroul Electoral Municipal Suceava.

like-facebookAsta chiar dacă inclusiv vicepreședintele PSD Suceava, deputatul Ioan Stan, dar și liderul PSD Suceava, Cătălin Nechifor, spuneau că e treaba lui Ovidiu Donțu cum au fost întocmite listele cu semnături.

Mai mult, Donțu  i-a catalogat pe cei doi ca fiind asistați social, care nu au nici logistica și nici pregătirea necesară să facă asemenea contestații.

Social democrații au avut adunate pe listele de semnătui persoane din Șcheia, Pătrăuți, numele nu corespundea cu adresa sau CNP. Mai mult, Donțu susține că i-a căutat acasă pe cei doi contestatori, fapt ce ridică multe semne de întrebare.

„Nu credem că asistații social Blându şi Cioban ar fi avut pregătirea necesară și infrastructura logistică să poarte această bătălie. Au intrat în posesia listelor de susținători deși, noi PSD nu am putut la cerere intra în posesia listelor PNL, PMP și ALDE întrucât au fost invocate de judecători de acolo,motivația privind regimul juridic al datelor cu caracter personal. Apoi, niciunul din cele două persoane nu s-a prezentat  la BEM pentru studierea listei de semnături. Eu cred că Ion Lungu și PDL au cerut ajutorul serviciilor… sociale ale Primăriei Suceava. În termen de 24 de ore, două persoane asistate social, din care una cu semipareză, au contestat liste la Judecătoria Suceava, au completat un dosar de 15 pagini, 5 pagini de motivări, a luat hotărârea Tribunalului în cazul PIEDONE de la sectorul 4, și a format un dosar de 15 pagini cu care a încercat să convingă instanța. S-au făcut apărări prin înscrisuri , au fost invocate excepții și s-au făcut recuzări de judectori de aceste două persoane asistate social. Față de această situație, ne vom adresa instanțelor, vom face plângere penală, a fost un atac la ordinul lui Lungu, să folosești resursele Primăriei e un lucru josnic și arată disperare”, a spus Donțu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*