Sâmbătă 23 Noiembrie 2024, Actualizat acum 327 zile 12:00 am

Vrea să intre cu buldozerul în biserică. Cum își manifestă o avocată nemulțumirea față de un lăcaș de cult

casa de adunare horodnicBiserica penticostală din Horodnic de Sus ar putea fi demolată dacă enoriașii nu vor plăti unei avocate suma de 100.000 de euro.

O avocată din Baroul Rădăuți, originară din Horodnic de Sus, a reușit să câștige în instanță un teren de aproximativ 8 ari, teren ce se află sub biserica penticostală din localitate. Pastorul bisericii, Gheorghe Tofei, susține că terenul pe care s-a ridicat casa de adunare, în urmă cu 25 de ani, aparține Primăriei. Reprezentantul bisericii mai spune că tatăl avocatei, Mircea Grosu, căruia i-ar fi aparținut terenul și-a dat acceptul, iar atât timp cât acesta a fost în viață nu au fost probleme asupra revendicării suprafeței de teren.

like-facebook„Nu ne-a cerut teren în schimb, nici bani, era un om cu credință. Să aibă odihna liniștită. L-am pomenit în rugăciunile noastre, și nu de puține ori, chiar îl pomeneam că ne bucurăm că a avut o așa inimă. Dar nu ne-am gândit să facem un act pentru că, ce să mai spunem, sunt momente când uităm că suntem muritori. Și ne-am trezit cu fiica acestuia care vrea bani foarte mulți”, ne-a spus Tofei.

După principiul morții cu morții, vii cu vii, fiica acestuia, Mihaela Cristina, căsătorită Cojocaru, avocată la Baroul Rădăuți, a considerat că trebuie să beneficieze de teren. Comunitatea penticostală din localitate a adunat 10.000 de euro pentru cei 8,3 ari de teren pe care s-a ridicat construcția, dar avocata a spus că vrea 100.000 de euro, în caz contrar va trimite utilaje pentru demolarea lăcașului de cult.

I-am spus că îi cumpărăm teren în Rădăuți în loc, dar ne-a refuzat. Vrea 100.000 de euro”,  a spus, cu năduf, Tofei.

Primarul comunei Horodnic de Sus, Gheorghe Sbiera, a ajuns chiar și la Prefectura Suceava unde a prezentat situația.

„Primăria a acordat cultului penticostal în 1990 o suprafață de teren, nici nu apăruse legea 18 unde a fost construită biserica penticostală. După apariția acestei legi, cultul penticostal a cerut o suprafață de teren ceva mai mare decât cei 250 mp cât i-a fost acordat inițial, adică 8,29 de ari. După ce terenul a fost revendicat, în 1992, tatăl avocatei a fost pus în posesie cu terenul de 47 de ari și tot el ar fi spus că nu are nicio pretenția asupra de sub casa de adunare. Numai că avocata a intentat proces, uitând de dorința tatăl ei și a ajuns în instanță”, a spus primarul.

Marți după amiază, adică de 1 martie 2016 am convocat ședința Consiliului Local unde membrii Comisiei de Fond funciar au aflat de decizia instanței care a anulat titlul de proprietate, adeverința și procedul verbal de punere în posesie ce au stat la baza eliberării titlului de proprietate pentru Biserica Penticostală ce a construit ulterior casa de rugăciune, dar nu și înscrierea în cartea funciară a terenului și a clădirii ridicare, aparținând cultului penticostal. Comisia Locală de fond funciar a decis pentru moment reluarea măsurătorilor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*