Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Individ periculos ridicat de mascați de acasă și dus după gratii. Ce le-a făcut unor bătrâni

Un individ periculos a fost ridicat de mascați și dus după gratii. Tânărul, în vârstă de 26 de ani, din comuna suceveană Preutești, satul Arghira, a primit pe numele său de la  Judecătoria Fălticeni, pe 12.01.2024,  un mandat de arestare pentru o perioadă de 30 zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „lovirea sau alte violențe”, „violarea de domiciliu”, „distrugerea” și „amenințare”.

De asemenea, pe numele bărbatului de 26 de ani Judecătoria Suceava a emis mandatul deexecutare a pedepsei închisorii din data de 06.12.2023 într-o altă cauză prin care s-a dispus condamnarea acestuia la o pedeapsă de 6 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de „tâlhărie calificată”.

În noaptea de 24.01.2018, în jurul orei 01.30, bărbatul de 26 de ani împreună cu alți doi complici, având fețele și mâinile acoperite cu fulare și mănuși, au pătruns în locuința a două persoane vătămate în vârstă de 77 și 69 de ani din comuna Udești, sat Știrbăț, de unde, prin întrebuințarea de violențe fizice și amenințări, au sustras suma de 4.000 de lei.

În urma investigațiilor efectuate și a măsurilor complexe dispuse, polițiștii judiciariști l-au localizat pe bărbatul de 26 de ani, ascunzându-se într-o locație de pe raza satului Arghira, comuna Preutești.

„Având în vedere comportamentul violent și impredictibil al bărbatului, precum și posibilitatea de a fi ajutat pentru a-și asigura scăparea de către alte persoane, a fost organizat un dispozitiv complex de acțiune, format din polițiști judiciariști, cu sprijinul unei grupe de luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale – IPJ Suceava și suport operativ din partea Direcției de Operațiuni Speciale. Polițiștii au descins la imobilul în cauză, fiind necesară utilizarea forței pentru pătrunderea în locație și uleterior pentru reținerea bărbatului de 26 de ani care a încercat să se sustragă, acesta fiind imobilizat și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava. Ulterior, în cursul zilei de 26.01.2024, bărbatul a fost transferat în Penitenciarul Botoșani”, anunță polițiștii suceveni.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*