Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Un bărbat a ajuns la spital după ce un copac a căzut peste el

Un bărbat a ajuns la spital după ce un copac a căzut peste el. Incidentul a avut loc joi, în județul Suceava. Bărbatul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava, „constient, cooperant, politraumatizat prin strivire, peste care a cazut un copac in padure”.

Medicii l-au stabilizat, apoi l-au băgat în sala de operații. Nu mai puțin de patru ore au luptat medicii să îl salveze.

„Dupa stabilizare si efectuarea investigatiilor in UPU, pe langa multiple fracturi costale ,s-au identificat si o ruptura de artera axilara si tromboza de artera subclavie soldate cu sangerare activa si ischemia acuta a membrului superior stang. A fost anuntata garda de chirurgie vasculara care a venit rapid de la domiciliu si pacientul a fost dus in sala de operatie. Interventia a constat in refacerea fluxului arterial prin bypass subclavio-brahial si a durat 4 ore. Echipa operatorie a fost formata din chirurgii vasculari dr. Sapaniuc Marin, dr Silistru Simona, medic anestezist dr. Dragoi Lilian si asistenti de la blocul operator Onica Luiza si Fartusnic Sabina. O afectiune cu potential rapid letal a foat rezolvata printr-o mobilizare multidisciplinara exemplara. Evolutia este favorabila pana la acest moment”, susțin reprezentanții Spitalului Județean Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*