Sâmbătă 02 Martie 2024, Actualizat acum 61 zile 12:00 am

VIDEO Scandal la înmormântare! Un preot ar fi împiedicat cortegiul funerar să intre în cimitir

S-a lăsat cu scandal la o înmormântare din județul Suceava. Polițiștii au început o anchetă după ce un preot ortodox ar fi împiedicat cortegiul funerar să intre în cimitir. Totul s-ar fi petrecut duminică, la amiază, în localitatea Gura Solcii. Un preot a cerut ajutorul polițiștilor după incident.

Din primele informații, la cimitirul comun din localitatea Gura Solcii unde sunt înhumați cetățenii de toate confesiunile urma sa fie înmormântat un bărbat de confesiune ortodoxă, toate celelalte rude ale acestuia fiind de confesiune penticostală. Anterior, rudele bărbatului au solicitat preotului paroh sa permită slujba de înmormântare după rit penticostal și au achitat taxele pentru locul de veci și celelalte taxe specifice, preotul ortodox fiind de acord cu întreaga procesiune.

Cu toate acestea, în cursul acestei zile, când cortegiul funerar s-a pus în mișcare, preotul ortodox s-a alăturat și el, iar când s-a ajuns la poarta cimitirului, preotul ortodox s-a poziționat intenționat la sol pentru a nu permite dricului funerar accesul. Polițiștii au intervenit reușind să îl îndepărteze pe preot din calea cortegiului funerar, dar au rămas să monitorizeze totul pentru a se asigura că nu mai au loc incidente în cimitir.

Potrivit anchetatorilor, în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de împiedicarea exercitării libertății religioase.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*