Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Tinerii din Suceava pot beneficia de sprijin financiar pentru a obține permisul de conducere. Vezi condițiile!

scoala soferi, stiri, botosaniMOL România și Fundația Pentru Comunitate au lansat o nouă ediție a programului „Permis pentru viitor”, adresat tinerilor din medii defavorizate, pentru care deținerea unui permis de conducere poate reprezenta atât o condiție, cât și un avantaj în obținerea unui loc de muncă, dar și un instrument util în extinderea atribuțiilor de serviciu. Prin intermediul acestui program, tinerii din mediile defavorizate pot beneficia de sprijin financiar pentru plata cursurilor școlii de șoferi. Programul este organizat pe bază de concurs de proiecte.

Tinerii interesați se pot înscrie online sau pot trimite proiectele prin poștă până la data de 24 ianuarie 2024. Formularul de înscriere și alte informații sunt disponibile pe website-ul Fundației Pentru Comunitate – https://pentrucomunitate.ro/permis.

Pentru acest program sunt eligibili tinerii care au vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani, indiferent de localitatea de reședință, care provin din medii defavorizate și care își doresc să obțină un permis de conducere pentru categoriile B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie.

„Pentru noi, acest program de responsabilitate socială este un element important în parteneriatul solid pe care îl avem cu comunitățile în care ne desfășurăm activitatea. „Permis pentru viitor” vine în sprijinul tinerilor din medii defavorizate, ajutându-i să se poziționeze la un nivel competitiv pe piața muncii și le oferă, în același timp, un instrument foarte util în viața de zi cu zi. În decursul celor opt ani de existență a programului am constatat că finanțarea oferită le poate deschide drumul unor tineri ambițioși, care nu dispun de resursele necesare calificării într-o meserie, către o carieră în diferite domenii. Obținerea unui permis de conducere le dă încredere acestor tineri că pot valorifica, la rândul lor, oportunitățile de pe piața muncii, care să le aducă satisfacție atât în viața profesională, cât și în cea personală”, a declarat Alexandra Moldovanu, Corporate Communications Manager MOL România.

Programul „Permis pentru viitor” a fost inițiat în anul 2015, fiind al patrulea program de responsabilitate socială, conceput pe termen lung, organizat de Fundația Pentru Comunitate în colaborare cu MOL România. În decursul celor opt ediții, 169 de tineri au finalizat cu succes cursurile școlii de șoferi: 140 au obținut permise de categoria B, 26 de categoria C și trei atestate, o tânără cu handicap a obținut permis categoria B pentru automobil adaptat, un tânăr a promovat examenul pentru categoria B96 (ce permite suma MMA autoturism + rulotă/remorcă până la limita de 4.250 kg), iar un alt tânăr a obținut permisul pentru tractoare agricole. Alți 55 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*