Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

Scurt istoric și evoluția jocului de poker

Pokerul este unul dintre cele mai populare jocuri de cazinou din lume la momentul actual. Cu toate acestea, nu multă lume este conștientă de istoria sa fascinantă și evoluția pe care a avut-o de-a lungul timpului. La fel ca multe alte jocuri similare, are origini controversate, însă primele mențiuni au legătură cu America secolului al XIX-lea. Acesta a fost momentul care a marcat apogeul jocului și transformarea sa într-un simbol al jocurilor de cazinou. Partea interesantă este că acesta a fost răspândit pe multe continente și culturi diferite, dar tot a rămas apreciat. Iată care sunt principalele momente din istoria și evoluția acestui joc.

Poque, un joc similar

Se pare că predecesorul cel mai apropiat al unuia dintre jocurile clasice pe care lumea le iubește este jocul intitulat poque, care s-a răspândit enorm în Franța secolului 17. Însă există și alte referințe în literatura din 1526 care ne vorbește despre jocul spaniol primero.

Conform regulilor acestor joc, fiecare jucător primea trei cărți pe care trebuia să parieze. Coloniștii francezi au fost cei care au adus jocul poque în Nordul Americii și în zonele apropiate, care au devenit mai apoi parte a Statelor Unite.

În acest moment, coloniștii au transformat poque în celebrul joc poker pe care îl cunoaștem astăzi și au introdus particularități ale versiunii moderne, inclusiv jocul cu un pachet de 52 de cărți și cinci cărți pentru fiecare jucător.

Răspândirea jocului

Este posibil ca jocul de Poker să se fi răspândit în alte țări în jurul anului 1871, moment în care Colonelul Jacol Schenck, ministrul Americii în Marea Britanie, le-a explicat regulile jocului unor membri din curtea britanică.

La acel moment, Regina Victoria a auzit despre acest lucru și și-a exprimat interesul față de joc, lucru care l-a determinat pe Schenck să printeze un set de reguli pentru a i le trimite. Acest lucru se întâmpla în 1872. Cu toate că s-a abordat problema acestui joc înainte de a această relatare, acestea a fost primul moment în care a apărut într-o lucrare. La acel moment, pokerul era asociat deja cu Statele Unite, motiv pentru care Schenck l-a numit „jocul nostru național”.

Pokerul trece pe online

Deși jocul de poker a fost cunoscut și înainte, jucătorii au fost tot mai intrigați de acesta din mai multe motive. Unul dintre acestea fiind aparițiile sale în presă. Au existat câteva filme și cărți în care pokerul era „personajul principal”, dar jocul a fost adus în fața unei audiențe mai răspândite odată cu introducerea internetului în tot mai multe gospodării.

În prezent, jocul de poker este unul popular atât în cazinouri, cât și în mediul online. În timp ce Texas Hold’em continuă să domine, există multe alte versiuni disponibile, printre acestea sunt Omaha și Razz. Acesta este unul dintre motivele pentru care putem să învățăm cum se joacă poker, și chiar să aruncăm o privire la strategiile pe care le putem încerca pe durata jocului.

Pokerul în era modernă

Nu mai este o noutate că pokerul a devenit mult mai popular datorită tehnologiei. Jucătorii se pot bucura de acest joc atât în cazinouri tradiționale, cât și online. Nu în ultimul rând, au acces la jocuri și pe platformele de streaming.

Internetul a deschis uși și pentru turnee de poker online, oferind șansa de a concura alături de jucători din alte colțuri ale lumii. Dispozitivele mobile și aplicațiile dedicate oferă accesul facil, motiv pentru care comunitatea de jucători a crescut semnificativ.

Vestea bună pentru jucători este că platformele online au parte de reglementări stricte, ceea ce oferă siguranță legată de introducerea datelor cu caracter personal, efectuarea tranzacțiilor și comunicarea transparentă. Așadar, pokerul în era modernă este o combinație de accesibilitate, tehnologie, dar și competiție feroce. Toate aceste elemente le oferă jucătorilor un plus de adrenalină, provocare și per total, o experiență provocatoare.

Jocul de poker s-a dezvoltat extrem de mult de la prima versiune și până în prezent. Cu toate că bazele au rămas la fel, răspândirea sa în cazinouri și alte contexte este o dovadă a faptului că este un joc de neratat. Pe măsură ce pokerul continuă să se dezvolte datorită digitalizării și dezvoltării aplicațiilor mobile, este de la sine înțeles că acest joc are un viitor promițător. Pe scurt, pokerul nu va dispărea prea curând, poate doar va oferi experiențe de joc îmbunătățite.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*