Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Om de afaceri arestat după o înșelăciune de 85.000 euro

Un cunoscut afacerist din Suceava, Bogdan Pascari, a fost arestat preventiv de Judecatoria Sectorului 1 pentru savarsirea infractiunii de inselaciune, dupa ce a vandut fictiv unei persoane un Ferrari pentru suma de 85.000 de euro, in conditiile in care nu mai era proprietarul automobilului.

La data de 25 octombrie 2023, politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti – Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice – Sector 1 au pus in executare doua mandate de perchezitie domiciliara si trei mandate de aducere, in Judetul Suceava, intr-un dosar penal privind fapte de inselaciune, prejudiciul fiind de 85.000 de euro.

In fapt, in perioada 23 aprilie 2023 – 18 iulie 2023, un barbat, in varsta de 47 de ani, ar fi indus si ar fi mentinut in eroare reprezentantul unei societati din strainatate, prin prezentarea ca adevarata a imprejurarii mincinoase ca ii va vinde un autoturism de lux, utilizand drept mijloc fraudulos un inscris falsificat, reprezentat de o factura fiscala, in cuprinsul careia se atesta in mod nereal ca emitenta vinde persoanei vatamate masina in cauza, desi nu era proprietara acestuia).

Astfel, banuitul ar fi determinat persoana vatamata sa plateasca 85.000 euro, intr-un cont bancar. De asemenea, barbatul s-ar fi folosit de inscrisul falsificat in data de 28 aprilie 2023, prin transmiterea acestuia catre reprezentantul persoanei vatamate, pentru a o determina sa achite contravaloarea autoturismului.

In vederea administrarii materialului probator, la data de 25 octombrie 2023, au fost puse in aplicare doua mandate de prechezitie, fiind identificate si ridicate mai multe bunuri de interes in cauza, printre care 4 ceasuri de lux ce urmeaza a fi expertizate, in vederea stabilirii valorii acestora si instituirii de masuri asiguratorii.

De asemenea, barbatul a fost depistat si condus la audieri, in baza mandatului de aducere care a fost pus in aplicare.

Cel in cauza a fost retinut pentru 24 de ore, fata de acesta fiind dispusa, ulterior, masura arestului preventuv pentru 30 de zile.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*