Miercuri 29 Noiembrie 2023, Actualizat acum 332 zile 12:00 am

A murit Viorel Leancă. Când va fi condus pe ultimul drum marele dirijor

Este doliu în muzica populară românească după ce a murit Viorel Leancă, maestru dirijor al Orchestrei Ansamblului Artistic Profesionist “Ciprian Porumbescu” din Suceava. A fost elev al Școlii de Muzică și Arte Plastice Botoșani.

Ansamblul pe care l-a iubit atât de mult, a îmbrăcat peste straiul popular haine cernite. Maestrul a plecat dintre noi, în toamna vieții, la Ceruri, acolo unde se spune că nu există lacrimi și dor sau suspine, lăsând în urmă scrierile sale muzicale, un adevărat tezaur al folclorului bucovinean și nu numai. Prin amprenta sa creatoare pusă pe destinele numeroșilor artiști, a strâns de-a lungul timpului ropote de aplauze la scenă deschisă.

Trupul neînsuflețit al fostului dirijor al Ansamblului Artistic Profesionist “Ciprian Porumbescu” este depus la capela cimitirului Pacea Nou, după care miercuri, 20 septembrie, între orele 9-11 va ajunge la sediul ansamblului sucevean, căruia i-a dedicat 50 de ani din viață. Tot miercuri, 20 septembrie va avea loc și înmormântarea.

Doliu în muzica populară. A murit un cunoscut artist, care și-a pus amprenta pe destinele a numeroși interpreți


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*