Miercuri 08 Mai 2024, Actualizat acum 128 zile 12:00 am

Un om de afaceri a dat țepe de aproape 400.000 euro. A fost pus sub control judiciar

Un cunoscut dezvoltator imobiliar din municipiul Suceava, patron al firmei Alpha House, a a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile după ce ar fi dat țepe imobiliare în valoare de aproape 400.000 de euro. Procurorii spun că sunt mai multe persoane înșelate cu apartamente scoase la vânzare, pentru care firma respectivă a încasat bani dar ulterior locuințele au fost revândute altor persoane. Bogdan-Vasile Pascari, de 37 ani, din municipiul Suceava, este acum cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată pentru 9 acte materiale, scrie Adevarul.ro.

Procurorii susțin că, în perioada august 2018 – iunie 2022, în calitate de administrator al S.C. Alpha House Construct S.R.L., individul a indus și menținut în eroare un număr de 8 persoane vătămate, prin asumarea aparentă a unor obligații contractuale față de aceștia.

Dezvoltatorul imobiliar s-a angajat și a încheiat contracte cu oamenii ca, în schimbul unor sume de bani achitate în avans, să le vândă la o dată ulterioară apartamente situate în cartierul sucevean Zamca, într-o zonă foarte bună, în apropierea unei pădurici.

Oamenii au dat avans sau chiar au plătit valoarea unui apartament în blocul respectiv, dar s-au trezit că locuințele respective au fost vândute altor persoane și au alți proprietari, fapt pentru care au depus plângeri la Poliție și Parchet.

Ei aveau încheiate contracte cu firma dezvolatorului, prin care acesta se angaja că le va preda locuințele la termen, contrcate în care apar și sumele deja plătite.

Disperarea oamenilor este mare, mai ales că unii au apelat la credite bancare pentru a face rost de bani și acum sunt în pagubă. Procurorii spun foarte clar că individul a încasat sumele respective fără a-și respecta ulterior obligațiile. Prejudiciul constatat cauzat persoanelor vătămate în cauză este în valoare de 378.333 euro.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*