Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Câţi bani se băgă la păcănele?

Poate unele dintre cele mai accesate şi mai populare jocuri de noroc din cazinouri on-line şi off-line sunt păcănelele sau jocurile tip slots.

Jucători amatori sau profesionişti, cu toţii le folosesc ori de câte ori au ocazia ca să câştige şi să încerce să obţină şi jackpot sau bonusuri foarte bune. Şi pentru că sunt atât de populare păcănelele atrag şi investiţii foarte mari la nivel de miză. Testează noul cazino Frank Casino și beneficiezi de oferte generoase la deschiderea contului.

Aşa se face ca jucătorii de la noi ajuns să bage la păcănele sume uriaşe dacă ne raportăm la veniturile lor şi la perioadele tot mai dificile pe care încercăm să le depăşim.

Care sunt sumele investite în jocurile de păcănele?

Ca să ne dăm seama de amploarea fenomenului păcănelelor şi de gaura pe care o fac aceste jocuri în bugetul nostru este suficient să ne uităm peste cifre şi statistici oficiale. Astfel, potrivit statisticilor, jucăm la păcănele peste 1 milion de euro zilnic în total, iar pe un an ajungem să băgăm la păcănele peste 650 de milioane de euro! Atenţie, nu e vorba de pierderi la păcănele, doar de sumele investite.

Ce obţii din păcănele se va situa undeva la 85% din miză, deci 550 milioane de euro îi ai întorşi anual către jucători, sunt câştiguri. Cifrele sunt mult mai îngrijorătoare dacă ne gândim că doar 3% din populaţia de la noi din ţară joacă la păcănele, în comparaţie cu Anglia, unde avem până la 13%.

Şi statul se bucură pentru că apar astfel de sume pentru că se vor colecta la buget peste două milioane de euro ca taxe aplicate operatorilor, veniturile anuale depăşesc frecvent 600 milioane de euro. La modul general, încasările din păcănele au fost mereu în jur de 0.3-05% din PIB, ceea ce e o valoare uriaşă. Cam 100-200 RON lunar se vor duce pe păcănele dacă e să ne luăm după statistici, ceea ce e enorm de mult în condiţiile în care salariul minim pe care îl au mulţi jucători este de puţin peste 1.500 RON.

De ce se bagă atât de mulţi bani la păcănele?

Pentru că păcănelele dau foarte uşor dependenţa, pentru că românii sunt săraci şi vor să câştige cât mai bine şi fără efort dacă se poate, pentru că avem câştiguri foarte mari promise sau bonus şi jackpot. Şi mai băgăm atât de mulţi bani în păcănele şi pentru că toate RTP-urile sunt poate prea mari şi ne atrag ca un magnet, deşi realitatea nu e chiar atât de roz precum e afişată pe site-urile cu jocuri de noroc tip slots.

Câștigurile mari, peste noapte, au fost întotdeauna apreciate de oamenii din întreaga lume. În unele cazuri, acest vis frumos a funcționat, dar de cele mai multe ori rezultatul nu este deloc unul satisfăcător.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*