Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Domenii in care poti activa fara studii superioare!

Nu stii daca sa aplici sau nu la o facultate? Ei bine, nu toti isi doresc sa parcurga si ciclul de studii superioare, fie din lipsa de timp, fie din cauza ca isi doresc sa fie independenti financiar de pe acum. 

 

Iata cateva meserii ce nu necesita studii superioare!

Make-up artist

Daca esti pasionata de tot ceea ce inseamna frumos, cu siguranta vei rezona foarte bine cu aceasta lume a make-up-ului. Acest tip de serviciu este din ce in ce mai solicitat in randul doamnelor, intrucat avem parte de evenimente speciale din viata noastra in fiecare perioada a anului, fie ca vorbim despre o aniversare sau un eveniment de familie. Din ce in ce mai multe dintre doamne apeleaza la un make-up artist profesionist pentru ca isi doresc ca rezultatul sa fie unul pe masura asteptarilor si pentru ca vor ca machiajul sa reziste intreaga seara. Fie ca vrei sa profesezi in cadrul unui salon sau ca vrei sa fii propriul tau sef, vei avea nevoie de anumite cursuri de machiaj. In urma acestora vei obtine atestate de specialitate ce-ti vor surprinde competentele si capacitate de lucru. 

Nails artist

In aceeasi sfera de beauty se incadreaza si tehnicienii de unghii profesionisti. Din lipsa indemanarii si a timpului, doamnele aleg sa apeleze la un astfel de serviciu pentru a avea întotdeauna o manichiura perfecta. Pentru a profesa in domeniu nu vei avea nevoie de studii superioare, insa exista totusi o conditie si anume sa fi terminat un curs care sa-ti ofere titulatura de tehnician profesionist. Astfel, nu numai ca vei invata sa lucrezi prin prisma acelui curs, dar vei fi mult mai credibila daca vei dori vreodata sa te angajazi intr-un salon. Un motiv in plus pentru care poti opta pentru aceasta meserie este acela ca poti lucra si pe cont propriu. 

Videochat

Videochatul, unul dintre cele mai nonconformiste joburi, a luat amploare in ultimul timp, fiind o meserie destul de banoasa. Desi trebuie sa ai anumite cunostiinte de limba engleza, acest domeniu nu solicita studii superioare. Pentru persoanele interesate, Kendrastudio.ro va ofera un post de angajare in videochat aici – este e meserie potrivita persoanelor cu o incredere de sine nemaiintalnita, cu o personalitate extrovertita, open-minded si totodata persoanelor ce se focuseaza pe aspectul lor fizic. 

Sofer

Fie ca vorbim despre functia de sofer personal, fie despre orice alt tip de sofer, fara infoiala iti va fi necesar permisul de conducere. Daca vei ocupa un post de sofer personal cel mai probabil ti se va cere doar categoria de permis B. In schimb, daca vrei sa te angajezi la o firma, asta presupune sa ai categoria C, E, D dupa caz. Nici pentru acest domeniu nu vei avea nevoie de studii superioare, insa va trebui sa muncesti pentru a obtine permisul de conducere pentru categoria pe care ti-o alegi. 

Prin urmare, dupa ce capeti un minim de experienta, poti duce aceste meserii la un alt nivel, crescand intotdeauna miza.

Sursa foto – unsplash.com

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*