Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Încă un pas pentru construirea Drumului Expres A7 Suceava- Botoșani. Va avea patru benzi, regim de autostradă și parte a Autostrăzii Nordului

Încă un pas a fost făcut pentru construirea Drumului Expres A7 Suceava. Botoșani. Joi, 24 noiembrie, s-a primit unda verde pentru depunerea documentației de finanțare pe bani europeni. Urmează obținerea autorizației de mediu și apoi scoaterea la licitație a lucrărilor de proiectare și execuție.

Președintele Consiliului Județului Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, că după ce s-a aprobat implicarea CJ Suceava ca lider de proiect în construirea Drumului Expres A7 Suceava-Botoșani, joi după-amiază, la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a fost aprobat traseul definitiv al centurii Gura Humorului, un drum rapid pe 4 benzi, regim de autostradă și parte a Autostrăzii Nordului.

„Reamintim că CJ Suceava și-a asumat răspunderea încă de anul trecut, prin acord cu Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, să se ocupe în mod direct de realizarea prin licitație a documentației pentru cea mai aglomerată zonă a județului, zona orașului Gura Humorului. Pe data de 9 noiembrie, a avut loc dezbaterea publică cu cei implicați, iar astăzi s-a primit unda verde pentru depunerea documentației de finanțare pe bani europeni. Urmează obținerea autorizației de mediu și apoi scoaterea la licitație a lucrărilor de proiectare și execuție. Reamintim că ruta ocolitoare Gura Humorului presupune o lungime de 10 km, 2 benzi pe sens, cu separatoare de sens și două noduri rutiere importante, unul la Păltinoasa și unul la intrare în orașul Frasin”, spune Flutur.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*