Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

Un lăutar cu un picior amputat, din Gura Humorului, prins la volan fără permis. A mai făcut puşcărie pentru aceeaşi infracţiune

Un lăutar va ajunge în spatele gratiilor pentru că a fost lăsat baltă de un prieten. Domiciliat în Gura Humorului, Florin Stănescu fusese chemat să cânte la o înmormântare desfăşurată în Iaşi. În noiembrie 2018, el a plecat spre Iaşi într-un Mercedes Vito condus de un prieten, întrucât Stănescu nu avea permis. Ajunşi la Moţca, prietenul nu a mai vrut însă să-l însoţească pe Stănescu mai departe. Rămas cu maşina în mijlocul drumului, el s-a hotărât să treacă la volan, pentru a nu rata contractul, continuându-şi drumul spre Iaşi, scrie Ziarul de Iasi.

Spre ghinionul său, Stănescu s-a întâlnit cu poliţiştii la Podu Iloaiei. I s-a semnalizat să oprească şi i s-au cerut actele. A spus că le-a uitat la domiciliu, dar verificările au demonstrat că nu avea permis pentru nicio categorie de autovehicule. A fost trimis în judecată, recunoscându-şi fapta, ceea ce ar fi trebuit să-i aducă o condamnare mai uşoară. Acest lucru nu l-a ajutat însă prea mult în faţa magistraţilor Judecătoriei. Nu l-au ajutat nici actele în circumstanţiere depuse de avocatul său, printre care şi certificatul de încadrare în grad accentuat de handicap, Stănescu având amputat unul dintre picioare.

Judecătorii au remarcat că şoferul improvizat condusese 57 km de la Moţca la Podu Iloaiei şi intenţiona să-şi continue drumul spre Iaşi, deşi nu urmase niciodată cursurile vreunei şcoli de şoferi. În plus, el nu se afla la prima abatere de acest gen. El mai fusese condamnat la 1 an de închisoare tot pentru conducerea unui autovehicul fără permis. Executase doar parţial pedeapsa, fiind liberat condiţionat cu un rest rămas neexecutat de 98 de zile. „Deşi condamnat pentru acelaşi tip de faptă – conducere a unui vehicul fără permis de conducere – inculpatul a perseverat şi a realizat prezenta infracţiune în timp de era judecat în cauza concurentă amintită anterior, aspect faţă de care în urma aplicării regulilor concursului de infracţiuni unica modalitate de executare este cea cu executare în regim de detenţie”, au precizat judecătorii. Aceştia l-au condamnat pe Stănescu la 1 an şi 3 luni de închisoare. Sentinţa a fost contestată atât de inculpat, cât şi de către procurori. Curtea de Apel a preluat ieri dosarul, acordând un nou termen de judecată pe 25 ianuarie.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*