Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Indivizii din Suceava care furau mașini de lux din străinătate și le înmatriculau în Botoșani și Neamț au scăpat de acuzații

masini-300x166Indivizii care furau mașini de lux din străinătate și le înmatriculau la Botoșani și Neamț au scăpat de acuzații prin prescrierea faptelor. Doi inculpați judecați pentru mai multe fapte de tăinuire, fals intelectual, uz de fals, constituire de grup infracțional organizat, au scăpat de pedepse definitiv după ce Curtea de Apel Suceava a constatat prescrierea faptelor, care erau mai vechi de zece ani.

Cezar Stănescu, din satul Hancea, comuna Verești, primise la prima instanță 2 ani și 11 luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, în timp ce Neculai Pavăl fusese condamnat de Tribunalul Suceava la 3 ani de închisoare, tot cu suspendare sub supraveghere. Magistrații de la Curtea de Apel Suceava au trimis la Tribunalul Suceava – Secţia penală, spre rejudecare, doar acțiunea civilă.

Reamintim că mai multe mașini de lux furate din străinătate de un grup de indivizi erau înmatriculate la Botoșani. Grupul achiziţiona în general autoturisme de lux, marca Mercedes sau BMW (rareori alte mărci – de exemplu Volvo sau Iveco), de provenienţă ilicită, majoritatea cu numere de identificare falsificate.

Cinci indivizi din Suceava făceau parte din gruparea respectivă și de cele mai multe ori înmatriculau atutoturismele la ei în județ, însă, membrii grupului infracţional au apelat şi la instituţiile similare din judeţele vecine, respectiv Neamţ şi Botoşani. Probabil membrii grupului au încercat să nu creeze suspiciuni autorităţilor din judeţul de domiciliu, Suceava, suspiciuni care ar fi putut apărea dacă în evidenţele oficiale ar fi figurat un număr mare de autovehicule înmatriculate pe numele membrilor grupului sau apropiaţilor acestora.

Sumele obţinute erau împărţite între membrii grupului infracţional respectiv: Cezar Stănescu, Mihăiță Musteață, Cristian Pamparău, Neculai Pavăl și Adrian Smocot, cercetați  pentru infracțiuni precum: constituire a unui grup infracţional organizat, tăinuire, participaţie improprie la fals intelectual, complicitate la săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, înşelăciune. Procesul a început în 2008.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*