Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Subsecretarul de stat Adrian Bidu: Legea 292/2018 începe să creeze probleme. Nu primești doar sancțiune, ci sunt desființate și lucrările

Subsecretarul de stat în Ministerul Mediului, suceveanul Adrian Bidu, atrage atenția asupra Legii 292/2018, care „începe să creeze probleme”. Acesta face referire la faptul că orice proiect nou făcut de persoane fizice / juridice, primari sau orice altă instituie, care nu are aviz de mediu, pe lângă sancțiune se alege și cu desființarea lucrărilor.

„Aceasta lege 292/ 2018 nu îți mai da dreptul sa intri în legalitate”, spune Adrian Bidu.

„În vederea evitării unor situații neplăcute din punct de vedere material, atragem atenția tuturor factorilor interesați (atât persoane fizice, cât și persoane juridice publice ori private), ca, anterior derulării unui proiect, să consulte Anexele 1 și 2 ale legii nr. 292/2018 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului.

Consecințele demarării unor proiecte care se regăsesc pe aceste anexe, dar fără a fi fost obținut/ă decizia etapei de încadrare/acordul de mediu şi aprobarea de dezvoltare de la autoritatea competentă de protecția mediului, respectiv A.P.M.-urile locale, A.R.B.D.D., sunt reprezentate nu numai de sancțiunea principală amendă, dar și de aplicarea sancțiunii complementare de desființare a terenului, iar pentru proiectele prevăzute de legea mai sus amintită este interzisă emiterea deciziei etapei de încadrare/acordului de mediu, respectiv a aprobării de dezvoltare pentru lucrări de investiţii iniţiate sau realizate (art. 23 coroborat cu art. 26).

Totodată, “în situaţia în care, după emiterea acordului de mediu şi înaintea obţinerii aprobării de dezvoltare, proiectul a suferit modificări, titularul proiectului este obligat să notifice în scris autoritatea competentă pentru protecţia mediului emitentă cu privire la aceste modificări.” (art. 20 alin. 1 coroborat cu art. 26)”, susține subsecretarul de stat.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*