Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

6 aspecte pe care ar trebui să le ai în vedere pentru a economisi

Economisirea banilor este un proces care ne privește pe fiecare dintre noi, iar metodele de a economisi sunt foarte variate. Desigur, nu le vei putea implementa pe toate în același timp, însă este recomandat să bifezi cât mai multe dintre ele dacă vrei ca rezultatele să fie vizibile. Află care sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie să le ai în vedere pentru a putea economisi eficient.

Pune bani deoparte din salarii

Cea mai accesibilă modalitate prin care poți economisi este aceea de a pune bani deoparte din venituri. Fie că vorbim despre salarii, chirii sau dividende, este important ca o mică parte din sumă să fie distribuită către un fond de economisire.

Se recomandă să nu pui banii ”la saltea” ci să găsești un instrument financiar care să îți ofere și o dobândă la banii pe care îi depui. Alege un depozit sau un cont special în care să depui banii, sau cumpără titluri de stat.

Citește și despre cum poți obține un credit online rapid.

Renunță la plăți în numerar

Deși pare a fi un obicei care nu influențează economisirea, în realitate plățile în numerar sunt destul de greu de urmărit. Plățile cu cardul, mult mai moderne, îți oferă posibilitatea de a vedea în timp real tranzacțiile și debitarea sumelor.

În plus, plățile cu cardul te scutesc de plata bacșișurilor, dar și de a fi tentat să cumperi compulsiv. Pașii până la procesarea unei plăți pot uneori să te determine să renunți la anumite plăți.

Renunță la abonamente și subscripții

Deși ne place să beneficiem de confort și de bucuria de a avea tot ce ne dorim, uneori trebuie să limităm cheltuielile. Astfel, este recomandat să anulezi abonamentele la platformele de livrare a hranei, la site-urile de filme sau orice alt tip de abonament care se poate dovedi a fi cu adevărat inutile.

Verifică întotdeauna soldul disponibil

Una dintre problemele uzuale cu care ne confruntăm este aceea că nu știm exact unde se duc banii. Din acest motiv, specialiștii ne recomandă să urmărim întotdeauna extrasele de cont din aplicații, pentru a ști soldul și pentru a putea identifica eventuale probleme (plăți dublate, comisioane mari etc.).

Plătește-ți la timp datoriile

Pentru a putea economisi, unul dintre aspectele importante este acela de a plăti înainte de orice datoriile. Impozitele, ratele și împrumuturile, toate acestea trebuie acoperite, fie și etapizat, pentru a putea ajunge la stadiul de a economisi.

Alege credite convenabile pentru tine

În situația în care ai nevoie de un credit, alege un credit care să te avantajeze. De preferat este să nu alegi doar ceea ce ți se oferă, în materie de condiții de creditare, ci să ai în vedere verificarea condițiilor. Alege un împrumut rapid pentru a te bucura de condiții de creditare personalizate, în funcție de nevoile tale și de posibilitățile tale de rambursare.

Ia în calcul aceste aspecte pentru a putea păși în călătoria economisirii și pentru a putea pune deoparte sumele cu care vrei să îți achiziționezi produsele și lucrurile dorite. Indiferent dacă vorbim despre o vacanță într-o locație exotică, despre o mașină nouă sau despre un plan de investiții pe termen lung, economiile sunt deosebit de importante în realizarea fiecărui țel propus, așadar nu uita să respecți aceste criterii importante de economisire.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*