Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Tragedie rutieră! Un bărbat a murit, iar un tânăr este în stare gravă după ce s-au răsturnat cu mașina

foto arhiva

Un bărbat a murit, iar un tânăr a fost grav rănit în urma unui accident rutier care a avut loc, în noaptea de miercuri spre joi, pe raza localității sucevene Gura Putnei. Un autoturism s-a răsturnat.

În urma evenimentului un bărbat în vârstă de 35 de ani, Florin Dumitru Ghiațău, a fost găsit decedat la fața locului, iar un tânăr în vârstă de 20 de ani, Răzvan Fodor, în stare de inconștiență, a fost preluat de către un echipaj SAJ și transportat la spital.

La fața locului au intervenit pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Vicovu de Sus cu o ambulanță SMURD B2, cu sprijinul unui echipaj SAJ.

Cum s-a produs tragedia

Un echipaj din cadrul Poliției Orașului de Sus aflat în serviciu pe DN 2H, pe raza localității Bivolaria a efectuat semnal de oprire unui autoturism BMW care circula haotic. Vehiculul nu a oprit și imediat polițiștii au pornit semnalele acustice și luminoase intrând în urmărirea acestuia, efectuând semnal de oprire a autoturismului BMW înmatriculat în SV, care circula pe DN 2H pe direcția Vicovu de Sus – Putna, însă conducătorul auto si-a continuat deplasarea.

După o urmărire de câțiva km, profitând de avantajul tehnic și viteza superioară de demarare, echipajul a pierdut din raza vizuală autoturismul urmărit.

La aproximativ 3 km polițiștii au găsit însă autoturismul BMW răsturnat în afara părții carosabile, iar lângă autoturism un bărbat de 38 de ani din comuna Putna, decedat. Extinzând cercetările, la o distanță de aproximativ 25 m față de autoturism a fost găsit un alt bărbat de 26 ani, tot din comuna Putna, care prezenta semne vitale și a fost preluat de ambulanță și transportat la unitate medicală în stare gravă.

Din primele verificări s-a constatat ca vehiculul a ajuns în afara părții carosabile după ce s-a răsturnat succesiv de mai multe ori, victimele fiind proiectate în exterior. Totodată, s-a stabilit că cel mai probabil cauza este viteza excesivă și posibilul consum de alcool de către șofer.

Tot din primele cercetări s-a stabilit că autoturismul a fost condus de către persoana decedată (bărbatul de 38 ani), urmând ca la efectuarea necropsiei sa se preleveze și probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. La verificarea în bazele de date, șoferul figurează cu permis de conducere și drept de conducere valabil.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate cu sprijinul Serviciului Rutier – IPJ Suceava, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii evenimentului.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*