Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

De ce transferul lui Cristiano Ronaldo la Atletico Madrid ar fi o idee rea

Campionatul Spaniei este recunoscut în întrega lume, fiind una dintre cele mai îndrăgite competiții de microbiștii de pe întreg globul. Brandurile Real Madrid și Barcelona sunt arhicunoscute pe toată planeta, iar asta ajută ca La Liga să atragă constant un număr uriaș de telespectatori la meciuri. 

Însă ceea ce a făcut La Liga și mai atrăgătoare în utlimul deceniu a fost evoluția celor de la Atletico Madrid. Cu legendarul Diego Simeone pe bancă, Atletico Madrid a reușit un adevărat miracol: să spargă duopolul creat de Real Madrid și Barcelona la vârful competiției și să creeze astfel o competiție mult mai competitivă. Cuvântul creeze nu este ales întâmplător: La Liga a recunoscut cu adevărat în acești ani datorită ambițiilor extraordinare de pe Wanda Metropolitano.

Dacă ești pasionat și vrei să pui la pariuri pe La Liga, probabil te întrebi ce șanse reale are Atletico la titlu în sezonul viitor, mai ales că acum a plecat și Luis Suarez. Cine va mai înscrie toate golurile? Este o întrebare legitimă și pare că clubul a găsit și o soluție pentru asta.

Cristiano Ronaldo a transmis foarte clar că vrea să plece de la Manchester United pentru a juca la un club care participă în UEFA Champions League. Se pare că Ronaldo vrea să se asigure că va rămâne golgheterul competiției pentru mult timp de acum înainte. Astfel, Atletico Madrid pare o destinație perfectă. Însă lucrurile nu sunt deloc atât de clare pe cât par la prima vedere. 

Care ar putea să fie problemele cu un astfel de transfer? Până la urmă, Cristiano Ronaldo este unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. De ce să nu îl transferi, dacă ai posibilitatea? Mai jos, vei găsi cele două argumente esențiale împotriva acestui transfer. 

 

  1. Atletico Madrid nu are bani să îl aducă pe Ronaldo

Fondurile de care dispune Atletico Madrid în acest moment pur și simplu nu sunt suficiente pentru a-l aduce pe starul portughez în capitala Spaniei. Ar fi nevoie de un efort financiar extraordinar pentru a face asta. La nivel de salariu, La Liga a impus o limităm pentru fiecare club, iar de la Atletico ar trebui să plece câțiva jucători pentru a-i face loc lui Cristiano. Însă ar fi asta o idee bună? Ar merita efortul?

 

  1. Ronaldo nu ar duce echipa la următorul nivel

Răspunsul la întrebarea de mai sus este că nu. Ronaldo va face în curând 38 de ani, portughezul este la apusul carierei. Sigur, el încă mai marchează, însă realitatea este că nu s-ar putea integra într-un sistem care presupune mult alergat în defensivă pentru a ajuta coechipierii. În plus, sosirea lui Ronaldo îl va afecta și pe Joao Felix, care ar juca mai puțin, fix după un prim sezon bun la Atletico. Madrilenii au dat 100 de milioane pe el, fiind considerat viitorul clubului. Nu ar trebui compromis pentru un star aflat la finalul carierei.

Așadar, iată de ce transferul lui Cristiano Ronaldo la Atletico Madrid ar fi o idee neinspirată.

sursa foto: unsplash.com.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*