Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Top 5 cele mai populare companii producătoare de telefoane mobile

În lumea asta  a tehnologiei, companiile producătoare apar peste noapte şi aduc noi device-uri în speranţa de a revoluţiona din nou sistemele pe care le folosim deja. În prezent piaţa este dominată de mai multe companii, care se bat constant pentru atenţia publicului şi care vin constant cu variante noi şi îmbunătăţite ale produselor. 

Iată top 5 companii producătoare de telefoane mobile active în prezent:

 

  • Samsung 

 

Samsung este o companie originară din Coreea de Sud, ce în prezent se bate alături de compania de pe locul 2, în topul preferinţelor utilizatorilor în materie de telefoane mobile inteligente. Aceştia au multe modele disponibile, printre cele mai populare telefoane mobile marca Samsung sunt modelele din categoria Galaxy, iar acum recent modelel Flip, ce sunt o reinterpretare modernă a vechilor telefoane cu clapetă populare în anii 2000. Modelele lor se găsesc pe toate site-uri de profil, pentru un bun raport calitate preţ poţi încerca Altex.ro de exemplu. 

 

 

  • Apple 

 

Cea de-a companie din acest top este Apple. Iphone este telefonul copiilor cool, al hipsterilor, dar şi al celor care preferă ceva simplu şi uşor de utilizat. Aceştia se diferenţiază pe piaţă de competitori prin filosofia lor asupra brandului şi valorilor pe care le promovează. Oferă nişte produse de calitate care sunt apreciate de utilizatori, care odată ce îşi achiziţionează ceva de la brand, devin chiar clienţi fideli şi merg în continuare doar cu produsele acestuia. Brandul e originar din California, avându-l drept fondator pe celebrul Stebe Jobs. 

 

 

  • Huawei

 

O altă companie asiatică îşi face apariţia în acest top, fiind vorba de Huawei. Compania este una cu istorie, fiind în 1987. În prezent are în portofoliu o gamă mult mai vastă de produse, însă chiar şi la capitolul telefoane mobilă stă foarte bine, venind constant cu nişte variante bune, ce merită să concureze alături de rivalii săi mai mari Samsung şi Apple. 

 

 

  • Oppo 

 

O altă companie ce vine din Asia, ceva mai recentă de data asta este Oppo. Aceasta a fost fondată în 2004, însă a început să câştige mai multe în popularitate în ultimii ani. Compania oferă alternative ceva mai prietenoase cu bugetul comparativ cu numele menţionate anterior. Pe piaţa din Europa s-a făcut remarcat abia în 2019 odată cu lansarea modelului Oppo Reno 5G. 

 

 

  • Xiaomi

 

Ultima companie din acest top este Xiaomi, aceasta este la fel ca Oppo, o companie a cărei produse sunt într-o gamă de preţuri mai accesibile. Prin prisma pasiunii pentru tehnologie brandul îţi doreşte să aduce specificaţiile tehnice prezente la brandurile consacrate şi pentru populaţia ce nu îşi permite un mode de Iphone sau Samsung. Este cea mai tânără companie, fiind fondată abia în 2010, chiar înainte de explozia telefoanelor inteligente. Telefoanele Xiaomi folosesc un sistem de operare de tip Android şi performează destul de bine ţinând cont de raportul calitate-preţ.

Aşadar, piaţa producătoare de telefoane mobile este în mare parte dominată de companii asiatice. Acestea au un monopol în domeniu după cum se poate observa patru din cele cinci menţionate anterior fiind din această categorie. 

Sursă foto: pexels.com


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*