Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Poluare pe râul Suceava! Pești morți pe un tronson de trei kilometri. „Facem apel la populație să nu consume peștele mort”

Poluare pe râul Suceava, unde a fost găsită o cantitate mare de pești morți  în zona punții Lisaura. Cu privire la producerea evenimentului au fost notificate Instituția Prefectului județului Suceava,  DSVSA Suceava, GNM – CJ Suceava, APM Suceava, DSP Suceava, ISU Suceava și Comitetele Locale pentru Situații de Urgență Ipotești, Bosanci, Udești și Liteni.

Specialiștii deplasați în teren au constatat mortalitate piscicolă masivă pe râul Suceava pe un tronson de 3 km din zona punții Lisaura, respectiv 1 km amonte și 2 km aval de aceasta.

Pentru identificarea posibilei surse de poluare, angajații SGA Suceava au procedat la verificarea cursului râului Suceava pe un tronson de 5 km, de la pragul de priză al SC AMBRO SA până în aval de puntea Lisaura.

 

„Conform buletinelor de analiză emise de către Laboratorul de Calitate a Apei din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, au rezultat următoarele: apele uzate epurate provenite de la stația de epurare a S.C. AMBRO S.A. se încadrează în limitele maxime autorizate la toți indicatorii analizați. Apele uzate epurate provenite de la stația de epurare a ACET S.A. Suceava înregistrează depășiri ale indicatorilor reglementați”, potrivit unui comunicat al Instituției Prefectului.

Având în vedere evenimentul produs, specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava vor continua și în zilele următoare monitorizarea râului Suceava.

„De asemenea, facem apel la populație să nu ridice și să nu consume peștele mort din albia râului Suceava”, arată sursa citată.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*