Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Trei motive pentru care Rafael Nadal poate să câștige Wimbledon

Rafael Nadal este unul dintre cei mai mari tenismeni din istorie. De fapt, Nadal se poate încadra fără probleme și în categoria celor mai mari sportivi din lume. Spaniolul are 23 de Grand Slam-uri în palmares, cele mai multe. Cu toate acestea, după succesul istoric din acest an de la turneul său de casă, Roland Garros, Nadal nu era convins că va mai participa și la Wimbledon din cauza durerilor groaznice de la picior. Totuși, un nou tratament pare să aibă efecte mai bune, iar unchiul lui Rafa, Toni, a declarat că spaniolul va juca pe iarba londoneză.

Turneul de la Wimbledon va fi unul special anul acesta. Pentru că sportivii din Rusia și Belarus au fost interziși ca urmare a invadării Ucrainei din partea Rusiei, ATP și WTA au decis că Wimbledon nu va primi niciun punct pentru clasamentele mondiale. Cu toate aceste, prestigiul unui astfel de turneu rămâne neschimbat. Cu siguranță că Nadal vrea să își adauge în vitrină încă un trofeu de la Wimbledon și să ajungă la Grand Slam-ul cu numărul 24. Dacă vrei să pui pariuri la Wimbledon, Rafael Nadal este o variantă excelentă. Mulți consideră că spaniolul nu mai are cum să facă performanță pe o suprafață ostilă pentru el, așa cum este iarba, dar mai jos vei vedea trei motive pentru care acest lucru nu este adevărat.

Iată care sunt motivele pentru care Rafael Nadal poate să câștige Wimbledon în 2022:

 

  1. A mai câștigat acest turneu

Trebuie menționat încă de la bun început. Rafael Nadal a mai câștigat acest turneu în cariera sa. Chiar dacă a trecut ceva timp de atunci, fiind vorba de trofee câștigate în 2008 și 2010, spaniolul știe ce îi trebuie ca să cucerească trofeul. Nu este ceva imposibil pentru el, chiar dacă este vorba de un turneu mai dificil. Nadal rămâne, și pe iarbă, unul dintre cei mai mari jucători de tenis din lume și dacă este într-o formă bună, poate să elimine pe oricine și a mai demonstrat asta în două rânduri chiar la Wimbledon, deci de ce nu ar face-o din nou?

 

  1. Nadal poate să îl învingă din nou pe Djokovic

Poate că cel mai dificil adversar a lui Rafael Nadal rămâne sârbul Novak Djokovic. Cu toate acestea, Nadal a demonstrat la Roland Garros că este capabil să îl învingă pe sârb. Djokovic nu pare să fie în cea mai bună formă din viața lui și va avea o misiune grea în fața lui Rafael Nadal într-o formă de zile mari.

 

  1. Nadal vine cu un moral impecabil

Realitatea este că imediat ce i-a întrecut la numărul de Grand Slamuri pe Novak Djokovic și Roger Federer, Nadal a fost încoronat drept regele neoficial al tenisului. O astfel de performanță te întinerește cu 10 ani, iar moralul este extrem de important în orice sport, dar mai ales în unul individual așa cum este tenisul.

Așadar Rafael Nadal are șanse reale să câștige din nou cel mai prestigios turneu de Grand Slam din lume.

sursă foto: unsplash.com.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*