Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

The Matrix Resurrections, o dezamăgire la box-office

The Matrix Resurrections a fost unul dintre cele mai așteptate filme de la finalul anului 2021, dar nu s-a bucurat de succesul scontat și în privința încasărilor, care au fost mult sub așteptări.

Al patrulea film din seria Matrix a avut un buget de 190 de milioane de dolari, dar încasările s-au ridicat la doar 156.5 milioane de dolari. Lansat publicului pe 22 decembrie 2021, The Matrix Resurrections a dezamăgit la box-office, iar recenziile au fost și ele mixte pentru filmul în care Keanu Reeves a fost în rolul principal.

Compania Village Roadshow Pictures, care a produs filmul, a susținut că încasările au fost mici deoarece Warner Bros a lansat producția în același timp și pe platforma HBO Max. Tocmai din acest motiv, ei au dat Warner Bros în judecată, cerând despăgubiri.

De partea cealaltă, Warner Bros s-a apărat și a explicat că scuza oferită de Village Roadshow nu stă în picioare, ținând cont că și alte filme s-au aflat în aceeași situație și au avut încasări bune la box office. Un exemplu concret este filmul Dune, ale cărui încasări au trecut de 400 de milioane de dolari.

În aceste condiții, Matrix 4 nu s-a putut bucura de succesul uriaș al predecesorilor săi, care au dus ulterior și la apariția unor jocuri video precum Enter the Matrix, Path of Neo, The Matrix Online sau de sloturi precum Matrix. Acesta din urmă a fost lansat de compania Playtech în 2017, iar printre simboluri se regăsesc trei personaje din film: Agent Smith, Morpheus, Trinity, dar și un stil de cod Neo si poate fi jucat accesand : casino.netbet.ro

 

Primul film Matrix a fost lansat în 1999

Primul film Matrix a apărut în anul 1999 și s-a bucurat de un succes uriaș, întrucât a schimbat multe în industria cinematografică prin prisma efectelor vizuale folosite. Așadar, primul film Matrix a câștigat nu mai puțin de 4 premii Oscar. A avut un buget de 63 de milioane de dolari, iar încasările au fost de peste 465 de milioane de dolari, adică mult peste cele ale filmului lansat la finalul lui 2021.

Al doilea film din seria Matrix a apărut în 2003. S-a numit The Matrix Reloaded și așteptările au fost foarte mari, ținând cont de nivelul din prima producție. Încasările au fost așadar de 739 de milioane de dolari, la un buget de aproximativ 150 de milioane de dolari. Succesul uriaș al seriei a impulsionat echipa de producție să lanseze încă un film tot în 2003.

Astfel, spre finalul anului, a apărut și The Matrix Revolutions. Mulți specialiști au considerat că a fost o lansare făcută pe repede înainte, doar din dorința de a profita de succes. Drept urmare, recenziile au fost în mare măsură negative. Scenariul a fost și el controversat și a împărțit fanii în două tabere. Iar încasările au scăzut și ele considerabil, fiind de 427 de milioane de dolari.

Drept urmare, fanii au avut de așteptat până în 2021 pentru a vedea al patrulea film al seriei. S-a discutat constant timp de mai bine de 15 ani despre filmul cu numărul patru, dar de multe ori s-a abandonat proiectul când părea că totul este în linie dreaptă. În cele din urmă, Keanu Reeves a fost convins să revină în rolul principal și așteptările erau destul de mari pentru Matrix 4, dar aceasta producție nu a convins specialiștii că este ce trebuie. Nici măcar fanii seriei nu au avut o părere prea bună, considerând că scenariul și acțiunea au fost sub așteptări.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*