Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Vine gerul în România! Prognoza meteo ANM pentru weekend

ger, frig, termometru, stiri, botosani, meteo,Vremea se răcește brusc de joi dimineață, iar temperaturile maxime pleacă de la 2 grade la mare, în timp ce în nord vestul țării ajung chiar și până la 10 grade. Prognoza meteo ANM publictă arată că în Dobrogea și Bărăgan temperaturile vor fi mult mai scăzute decât ar fi normal, adică cel mult 5 grade în zona Bărăganului. Totodată, se intensifică și vântul, iar la noapte vor fi minus 6 grade, scrie capital.ro.

În Moldova în schimb și în nordul Munteniei vremea va fi frumoasă, însorită, dar extrem de rece. Maximele termice ajung cu greu pe la 6-7 grade, iar seara ajung chiar și până la – 5 grade, arată prognoza meteo ANM.

Și în Bucovina vine gerul. Temperaturile maxime nu depășesc 4 grade pe timpul zilei, iar noaptea sunt așteptate chiar și minus opt grade. O vreme mai frumoasă o regăsim în nordul Transilvaniei și în Maramureș. Temperaturile sunt mai crescute decât miercuri, iar în Maramureș se ating cele mai ridicate valori, adică în jur de 10 grade, iar prin Transilvania e posibil să fie prezente și ploi ușoare.

Temperaturi de până la -15 grade în România

În Transilvania în schimb vremea va fi extrem de rece, existând inclusiv șanse de ploaie. La munte vor fi prezente ninsorile, iar noaptea vine și gerul, temperaturile ajungând chiar și până la -15 grade, anunță ANM.

Pe de altă parte, în Oltenia vremea va fi una destul de urâtă. Vor fi ploi, dar și înnorări persistente, iar temperaturile ajung până la maxim 5 grade. Totodată, în cursul nopții meteorologii se așteaptă să se formeze polei.

În Capitală vremea se răcește de asemenea. Temperaturile maxime ajung doar până la 6 grade, iar în timpul nopții vor fi înregistrate chiar și -7 grade în anumite zone.  O vreme răcoroasă va fi și la munte, iar în Carpații Occidentali și în Meridionali, iar vântul suflă mai tare pe creste, unde vor fi și ninsori.

Cum va fi vremea în weekend. Prognoza meteo ANM

Vremea rea continuă și vineri, când temperaturile vor fi cu mult sub normalul acestei perioade. În București spre exemplu vor fi situate între 6 și -7 grade. Și Sâmbătă avem aceași vreme rece, cu temperaturi de până la -4 grade în Capitală.

De duminică însă, vremea începe să se încălzească, iar valorile termice pot ajunge chiar și până la 13 grade. La munte în schimb, vremea va continua să se mențină destul de rece în acest weekend, iar ninsorile vor continua și ele, se arată în prognoza meteo publicată de ANM.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*