Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Ambulanțe, medicamente și echipamente medicale donate din Italia pentru Ucraina prin HUB-ul logistic umanitar de la Suceava

Opt ambulanțe complet echipate, medicamente și mai multe tipuri de echipamente medicale au fost donate astăzi de protecția civilă italiană statului ucrainean, prin HUB-ul logistic umanitar operaționalizat în județul Suceava.
În data de 14 martie 2022, de la Centrul Logistic European pentru primirea, depozitarea, manipularea și transferul asistenței umanitare oferită de statele membre către Ucraina (HUB logistic umanitar) operaționalizat săptămâna trecută în județul Suceava, un alt ajutor oferit de protecția civilă italiană a fost distribuit autorităților din Ucraina, cu sprijinul DSU, respectiv IGSU.

Acest ajutor ce constă în oferirea a 8 ambulanțe complet echipate, medicamente și echipamente medicale autorităților ucrainene vine ca o completare a sprijinului oferit tot de protecția civilă italiană în data de 9 martie, unde alte bunuri medicale de strictă necesitate au fost donate statului ucrainean, puternic afectat de agresiunea militară rusă.
Până la acest moment, prin intermediul UCPM (Mecanismul European de Protecție Civilă), în cadrul Hub-ului Logistic din Suceava au fost recepționate 8 transporturi umanitare, constând în 37 autocamioane: Italia (26), Austria (4), Bulgaria (5) și România (2). O parte din bunurile transportate către HUB de către entitățile donatoare au fost distribuite în mod organizat reprezentanților/autorităților ucrainene, în vederea facilitării acestora către zonele afectate de conflictul militar din această țară.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*